ūüď£ OPINI√ď | “Per Festa Major, l’estelada al balc√≥”, de Laia Sant√≠s

Aquest final d‚Äôagost haur√≠em pogut viure la primera Festa Major de la Rep√ļblica. La¬†primera penjada d‚Äôestelades, el primer preg√≥, la primera tronada, el primer Sant¬†F√®lix. Punts i principis hist√≤rics d‚Äôun poble lliure.

No obstant aix√≤, viurem una Festa Major en el marc d‚Äôun moment pol√≠tic¬†excepcional. I que ning√ļ hi digui el contrari. Excepcional i fora de tota normalitat¬†possible. Com a retroc√©s la bandera espanyola onejar√† al balc√≥ de l‚ÄôAjuntament.¬†Per plena solidaritat lla√ßos grocs dibuixaran una Vilafranca fidelment combativa. Els¬†presos, preses i exiliades seran omnipresents als nostres carrers. Perqu√® som un¬†poble vulnerat democr√†ticament.

El passat 1 d‚Äôoctubre vam defensar un proc√©s democr√†tic i vam exercir el nostre¬†dret a decidir a trav√©s d‚Äôun refer√®ndum. Ten√≠em a tocar l‚Äôoportunitat de transformar¬†la realitat en qu√® vivim, vam demostrar ser un poble comprom√®s i responsable.¬†Vam lluitar per la llibertat i la independ√®ncia del nostre pa√≠s des de la¬† desobedi√®ncia¬†amb l‚ÄôEstat. La possibilitat de construir una Rep√ļblica Catalana va ser m√©s a prop¬†que mai.

Un any m√©s, doncs, tocar√† expressar de nou els anhels de llibertat del nostre poble¬†i posar l‚Äôestelada al balc√≥. No existeix soluci√≥ democr√†tica al moment pol√≠tic que¬†vivim, la soluci√≥ passa perqu√® no es desactivi la mobilitzaci√≥ popular, ja que la¬†Rep√ļblica nom√©s es construir√† des del carrer. Coratge, determinaci√≥ i mobilitzaci√≥¬†del poble catal√† per exercir i reivindicar la seva sobirania.¬†Estelades a les fa√ßanes, a¬†la bas√≠lica, al balc√≥ de l‚ÄôAjuntament i els carrers plens de desitjos de solidaritat i¬†llibertat.

Estelades als balcons per plena reivindicació en unes dates en què Vilafranca assoleix la seva màxima esplendor. Estelades als balcons per fer veure a les institucions el desig popular d’exercir els nostres drets nacionals amb plenitud en un moment polític totalment anòmal. Estelades arreu per reafirmar-nos com a poble davant les agressions rebudes per part de l’Estat Espanyol o les amenaces de l’extrema dreta, davant els retrocessos, l’autonomisme imposat pel govern actual o les negacions d’identitat. I banderes que clamin llibertat dels presos i preses polítics i exiliades. Perquè no hi haurà festa amb normalitat fins que no hi siguem totes. Omplim els carrers de dignitat, fem una Vilafranca solidària i rebel, perquè si viure vol dir prendre partit només ens queda seguir lluitant per autodeterminar-nos com a poble.
Laia Santís РAgost 2018

Leave a Reply

Your email address will not be published.