La CUP convoca una nova assemblea oberta sobre els pressupostos municipals per al 2015

Assemblea,P20de,P20pressupostos,P20CUPCom ja és habitual en els darrers anys, i atesa la negativa del govern de CIU-PSC de donar continuïtat a uns pressupostos participatius, des de la CUP de Vilafranca convoquem una Assemblea Oberta a la població per explicar, debatre i elaborar propostes pels propers pressupostos municipals de 2015 que es portaran a aprovació en el ple de desembre.

Aquesta assemblea té dos objectius principals i s’estructurarà en dues parts:
1. Oferir un espai on s’expliqui a la població la proposta de pressupost del govern per a garantir una majortransparència administrativa en la gestió de recursos públics.
2. Oferir un espai de debat i propositiu a la població, per tal que els regidors de la Candidatura traslladin idefensin aquestes al ple.

Aquesta és una iniciativa que s’ha anat realitzant des de la CUP en els darrers anys després que l’equip de govern de CiU decidís el 2011 i de manera unilateral no seguir convocant processos participatius en l’elaboració del pressupost, incomplint així l’acord del ple del mes d’octubre de 2008 pel qual es creava una Grup de participació ciutadana i l’article 92 del ROM.

Per altra banda, des de la CUP volem denunciar algunes qüestions que, al nostre entendre allunyen encara més a la població de la classe política dirigent actualment a Vilafranca:
– Constatem la manca de voluntat del govern per a donar a conèixer els pressupostos al conjunt de la població, reduint aquest a la seva mínima expressió, a través d’una audiència pública únicament informativa.
– El govern continua amb la dinàmica de no explicar els pressupostos a les associacions de veïns, tal i com s’havia fet en anys anteriors.
– S’ha fet arribar amb 15 dies d’antel·lació la proposta de pressupostos al grup de la CUP, posant de manifest així  la manca de voluntat de consens i diàleg.

Per aquest motiu, la CUP anima al conjunt de la població de Vilafranca a assistir en aquesta assemblea i a traslladar propostes en la construcció d’una Vilafranca més justa socialment i solidària.

L’assemblea serà el proper dimarts 9 de desembre a les 19:30h al Casal Popular de Vilafranca (c/ St. Raimon, 7).

Leave a Reply

Your email address will not be published.