Per un país lliure de talls de subministrament

  • La CUP de Vilafranca organitza una xerrada sobre la problemàtica de les famílies amb talls de subministrament d’electricitat, gas i aigua.
  • La xerrada serà aquest dimarts 13 a les 19h al Casal Popular de Vilafranca i comptarà amb la participació de l’Aliança contra la Pobresa Energètica i dues famílies de Vilafranca afectades per talls de subministrament.pobresaEnergetica_0El passat 30 d’octubre la CUP va iniciar un cicle de taules rodones organitzades des de la CUP amb l’objectiu de generar reflexió, debat i propostes en clau municipal al voltant de qüestions com les desigualtats educatives, les violències simbòliques vers les dones i l’economia social i solidària. Les conclusions d’aquestes xerrades, així com les aportacions que se n’estan derivant, s’estan incorporant al programa polític de la CUP per a les properes eleccions municipals.

Per tal de donar continuïtat a aquest cicle de xerrades, però també per generar una proposta d’acció municipal contra la problemàtica dels talls de subministrament que pateixen moltes famílies, la CUP ha organitzat una nova xerrada amb l’Aliança contra la Pobresa Energètica, on també comptarem amb la participació de dues famílies de Vilafranca que pateixen de talls de subministrament.

Es calcula que, a tot el país, la pobresa energètica afecta a un 10% de la població (famílies afectades per la crisi i sobretot pensionistes)  i Vilafranca no s’escapa d’aquesta realitat. Les aportacions municipals són del tot insuficients i cal buscar alternatives vàlides per solucionar un problema que té greus conseqüències en el dia a dia de les famílies (malalties, higiene).

En aquesta ocasió, des de l’Aliança contra la Pobresa Energètica s’exposarà la situació en què es troben les famílies que no poden pagar els rebuts de l’electricitat, el gas o l’aigua i a les que, conseqüentment, se’ls talla el subministrament d’aquests serveis bàsics, així com les accions a realitzar davant d’un possible tall dels subministraments i l’assessorament a les famílies afectades.

Leave a Reply

Your email address will not be published.