COMUNICAT | Comunicat de la CUP de Vilafranca davant les declaracions realitzades els últims dies per l’alcalde de Vilafranca del Penedès

Des de la CUP de Vilafranca volem fer un seguit de consideracions respecte a les declaracions realitzades els últims dies per l’alcalde de Vilafranca a l’entrevista diària en exclusiva que li fan a Penedès Televisió.
Pel que fa a les declaracions realitzades el passat divendres 17 d’abril on acusava als grups de l’oposició de no fer propostes per fer front a la crisi del COVID19. L’alcalde menteix, ja que com bé sap, el dia 13 de març, a l’inici de la crisi, a través d’un comunicat des de la CUP de Vilafranca vam ser l’únic grup municipal en demanar la suspensió de tota l’activitat institucional, mantenint només l’activitat mínima indispensable per coordinar les mesures que s’havien de prendre durant els primers dies de la crisi, mesura que va ser rebutjada el mateix dia i no va ser fins al decret de l’estat d’alarma que van aturar aquesta activitat. En el mateix comunicat, vam expressar que ens posàvem a disposició del govern i vam publicar un seguit de propostes urgents per fer front a la crisi del Covid19.
En aquesta línia, el dia 20 de març vam fer públic un segon comunicat, que també vam fer extensiu a tots els membres de l’equip de govern, amb 15 mesures econòmiques i socials, de les quals algunes s’estan aplicant actualment i d’altres de moment no, com per exemple: que les persones i famílies en situació de vulnerabilitat o en risc d’exclusió social no paguin el subministrament bàsic de l’aigua de gestió municipal; ajudes al lloguer per a totes les famílies i persones en situació de vulnerabilitat o risc d’estar-hi; o la suspensió de pagament del lloguer d’aquells pisos que formen part del parc d’habitatge públic de l’ajuntament. A més a més, cal recordar que a les Juntes de Portaveus telemàtiques hem continuat posant sobre la taula les nostres propostes i fiscalitzant les seves, i que hem preguntat de forma periòdica a l’equip de govern quina era la situació i quines mesures s’estaven aplicant en tots els àmbits, ja que la informació que ens arriba per part seva és més aviat poca.
Pel que fa a les declaracions realitzades el dilluns 20 d’abril on, entre altres coses, expressava que les previsions de crisi econòmica i social són exagerades i no se’ls hi ha de fer cas, que no hi ha hagut col·lapse a l’Hospital Comarcal de l’Alt Penedès, i on assegura que es faran actes multitudinaris com el Vijazz o la Festa Major de Vilafranca. Des de la CUP de Vilafranca considerem que aquestes declaracions de la màxima autoritat de la vila són del tot irresponsables i menystenen unes mesures basades en estudis i anàlisis provinents de la comunitat d’experts. Igualment, valdria la pena que tingués en compte que si a l’Hospital Comarcal de l’Alt Penedès no hi ha hagut col·lapse, és gràcies a la responsabilitat i esforç de tots els treballadors i treballadores de la sanitat pública i perquè bona part de l’activitat de l’Hospital s’ha aturat (rehabilitació, operacions i visites programades, etc.) per fer front a aquesta crisi sanitària. Per últim, l’espai que té en exclusiva a la televisió pública ha de servir per informar a la població sense faltar a la veritat i sense especular sobre la realització d’actes multitudinaris, quan el què li hauria de preocupar és la situació precària en què moltes persones de la nostra vila viuen en l’actualitat.
Des de la CUP de Vilafranca seguim treballant en noves mesures econòmiques i socials que protegeixin a totes les persones i posin la vida al centre de totes les polítiques per afrontar la nova crisi del sistema capitalista i reiterem que ens posem a disposició del govern local per combatre aquesta crisi.
No volem deixar de donar el nostre suport i les gràcies a tots els treballadors i treballadores que continuen al peu del canó, com les del sistema de sanitat pública, el personal de neteja o al d’abastiment de productes. Així també volem mostrar el nostre suport a les persones que han perdut la feina, a totes les que estan passant la malaltia i a familiars i amistats de les persones que han perdut la vida a causa d’aquesta crisi sanitària.
Candidatura d’Unitat Popular de Vilafranca del Penedès.
Vilafranca del Penedès, 21 d’abril del 2020.

Leave a Reply

Your email address will not be published.