L’acte polític de l’Esquerra Independentista se centra en la reclamació del Referèndum Unilateral d’Independència

Acte 10 de setembre Esquerra Independentista de Vilafranca
Acte 10 de setembre Esquerra Independentista de Vilafranca

El passat dissabte dia 10, i com cada any, les diferents organitzacions de l’Esquerra Independentista de Vilafranca van celebrar la Diada nacional amb un acte polític a la plaça de Santa Maria.

A l’acte hi van participar Laura Rafecas, del Secretariat Nacional de la CUP, Iker Casanova, parlamentari de EH-Bildu al Parlament Basc i Joan Garriga “Nana”, parlamentari de la CUP-Crida Constituent.

L’acte va girar entorn a la reclamació del Referèndum Unilateral d’Independència i a la importància del nou curs polític que tot just comença.

Tant el diputatJoan Garriga, com Laura Rafecas, del Secretariat Nacional, apuntaven que tenim un gran repte entre mans, construir una República socialment justa per al nostre poble, i que per a fer-ho caldrà la implicació de tota la ciutadania.Joan Garriga va recordar que la CUP no anaven al Parlament a fer de crossa de cap govern, sinó a ser l’accelerador del procés des de les esquerres i en aquesta línia segueix treballant la CUP.

D’altra banda també va participar a l’acte Iker Casanova, actualment parlamentari d’EH-Bildu al Parlament Basc. Ell va explicar el context polític del seu poble, que està a les portes d’unes noves eleccions, i va recordar que les lluites entre el poble basc i el poble català són lluites germanes.

Sota el lema “Desobeïm per la independència” es va viure una vesprada reivindicativa i encoratjadora per seguir treballant per l’alliberament social i nacional dels Països Catalans.

Leave a Reply

Your email address will not be published.