Les CUP de l’Alt Penedès presenten una moció per uns Serveis Funeraris públics comarcals

Les diferents CUPs amb representació als ajuntaments de l’Alt Penedès presenten, aquests mesos d’abril i maig, una moció per uns Serveis Funeraris públics comarcals, que culminarà amb la presentació de la mateixa moció al Consell Comarcal de l’Alt Penedès.

Arran de les múltiples denúncies per preus abusius en el servei a Vilafranca i el trasllat que la Síndica de Greuges, el passat juliol del 2016, va fer al conjunt de partits de Vilafranca les CUP de l’Alt Penedès presenten una proposta per a la creació d’una empresa pública des del consell comarcal que ofereixi serveis funeraris bàsics. Els enterraments a la comarca de l’Alt Penedès han arribat a uns preus exagerats en relació amb el servei prestat, el servei més senzill ja supera els 2.000€.

El fet que la proposta sigui d’abast comarcal és per raons demogràfiques. És més senzill que sigui rentable ja que l’abast de població és més ampli. L’empresa comptaria amb el compromís d’inversió segons número d’habitants per cada municipi i no tindria instal·lacions pròpies, sinó que llogaria sales de vetlla als dos tanatoris comarcals.

Les CUP han iniciat una campanya sota el lema “Per uns serveis funeraris públics i a preus populars” en què reivindiquen que la mort no és un negoci, que el servei funerari és un servei necessari universal, ja que morir no és un caprici, sinó quelcom per on tothom haurem de passar.

Preus actuals:

– ÀLTIMA Vilafranca:

Sense sala de vetlla i sense tanatoestètica: 2.047,34.- € iva inclòs

Amb sala de vetlla i tanatoestètica: 2.964,64.- € iva inclòs

St Sadurní: preu bàsic aproximat 2.965€

Leave a Reply

Your email address will not be published.