NOTÍCIA | La CUP aposta per transformar les ciutats amb una òptica feminista

La CUP engega una campanya per reforçar la perspectiva feminista en el municipalisme

La Candidatura d’Unitat Popular (CUP) inicia la campanya ‘Construïm Municipis Feministes: Posem la vida al centre. Recuperem Sobiranies’ amb la qual pretén reforçar la lluita feminista a nivell nacional.

La iniciativa presentar-se fa uns dies a Tarragona amb un acte polític i artístic que ha aplegat a més de mig centenar de persones. Durant l’acte, la portaveu parlamentària de la CUP, Anna Gabriel, ha explicat que el repte de la formació és “posar-se les ulleres” de la perspectiva de gènere en tota l’activitat municipalista i assumir la campanya com un eix “indispensable, inajornab le i absolutament estratègic”. “Malauradament, la feina que tenim és moltíssima per les actituds, els comportaments, les lleis i les normes del sistema capitalista patriarcal que tenim”, va subratllar Gabriel.

En el marc d’aquesta campanya, les CUP del Penedès han donat el tret d’inici amb una xerrada sobre “Dones, explotació i cosificació” que va tenir lloc el passat dijous dia 15 al Casal Popular. Va comptar amb la feminista i sindicalista de la Coordinadora Obrera Sindical, Isa Benítez, la regidora de la CUP a la ciutat de Tarragona, Laia Estrada, i la regidora de la CUP a l’Ajuntament de Vilafranca, Laia Santís.

De la xerrada en deriven vàries conclusions, com que la incorporació de la perspectiva de gènere en la lluita de la formació és indispensable, per això cal incloure-la en el treball municipalista, per tal d’aconseguir un país lliure de persones lliures. La campamya “Municipis Feministes”, doncs, aposta per potenciar aquesta línia d’actuació, de manera transversal, en la vessant del municipalisme, i per això va emmarcar la primera xerrada en un debat sobre l’explotació que encara rebem les dones, essent persones, no consumidores, ni usuàries, ni clientes, ni números, amb les nostres vides no s’ha de fer negoci i cal que les dones i les persones que no segueixen els cànons hetero-normatius tinguem i tinguin allò que es mereixen en la comunitat.

Alguns objectius de la campanya són “acabar amb la dissociació de l’espai públic i privat” o abordar la “sexoafectivitat”, entre d’altres. Per la seva banda, la regidora de la CUP de Tarragona Laia Estrada ha opinat que la lluita feminista o d’alliberament sexual no s’ha de reivindicar, només, amb motiu de les diades establertes, i que cal realitzar propostes durant tot l’any.  Isa Benítez, per la seva part, ha exposat com el sistema capitalista, d’acord amb el patriarcal, vulnera els drets laborals de les dones, que vivim en situacions més precàries i som les qui rebem més perjudicialment la crisi. Finalment, Laia Santís, ha exposat la proposta sobre protocol d’agressions sexistes en espais i esdeveniments d’oci nocturn que va aprovar-se el passat ple de març, a proposta de la CUP.

Està previst que la campanya es desplegui sectorialment i per temàtiques en els diferents municipis.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.