NOTÍCIA | La CUP de Vilafranca posa l’habitatge al centre dels seus eixos de treball i serà una prioritat de la formació en el cas de governar

Aquest divendres dia 3 de maig la CUP de Vilafranca organitza una xerrada al voltant de les polítiques d’habitatge i presenta algunes de les seves propostes en aquest àmbit.

A l’acte hi intervindran la diputada al parlament Maria Sirvent, la regidora de l’Ajuntament de Sabadell Glòria Rubio, el tècnic de l’Ajuntament de Vilafranca Miquel Cartró i la regidora Laia Santís.

El dret a un habitatge digne és un dret reconegut i emparat en tots els textos de drets generals que s’apliquen a la nostra vila. La realitat però, és que el marc legislatiu afavoreix l’especulació immobiliària i el tracte de l’habitatge com un bé de consum i no pas com una necessitat bàsica de tota persona.
En aquest context, cal assumir i ser conscients que Vilafranca no queda al marge d’unes problemàtiques socioeconòmiques que impliquen, entre d’altres, problemes d’accés a l’habitatge o d’emergència habitacional. És per això que des de la CUP fa temps que fan propostes per posar el dret a l’habitatge al centre de l’agenda política vilafranquina i en el cas de governar serà un eix de treball prioritari per a la formació. Al llarg d’aquesta legislatura han fet propostes polítiques com la reobertura de l’Oficina Local d’Habitatge i la redacció d’un Pla d’Habitatge per Vilafranca, aquesta última aprovada per ple municipal, el qual estava caducat de fa anys i s’ha d’actualitzar.
En aquesta línia, aquest 3 de maig, la CUP organitza una xerrada amb càrrecs electes de diferents CUP, que exposaran alternatives i propostes a la realitat en què vivim, on el dret a un habitatge digne i per a tothom no està sent cobert. Són persones expertes en planificar polítiques d’habitatge i en executar-les, així com en l’estudi de fórmules legals que possibiliten innovar i aprofundir en garantir el dret a l’habitatge. Així doncs, comptaran amb la presència de la diputada de la CUP al Parlament Maria Sirvent, advocada i especialista en temes de gènere i habitatge, amb Glòria Rubio, regidora d’habitatge, participació i intervenció comunitària a l’Ajuntament de Sabadell pel grup municipal Crida per Sabadell i amb Miquel Cartró, tècnic d’habitatge social a l’Ajuntament de Vilafranca. Presentarà la xerrada l’actual regidora de la CUP de Vilafranca Laia Santís.
Amb aquest acte la CUP vol posar de manifest la seva plena disposició a fer del dret d’accés a un habitatge digne i per a tothom un eix polític que treballen i treballaran per millorar, així com exposar les propostes polítiques que duen a terme als llocs on governen, si cal buscant les escletxes legislatives amb la voluntat de cobrir les necessitats reals de les persones.
La xerrada tindrà lloc divendres 3 de maig a les 19.30 a l’Escorxador de Vilafranca.
Entre les més de trenta propostes de la CUP de Vilafranca en matèria d’habitatge, i que estan incorporades al seu programa polític, les més destacades són:
  • Elaborar un Pla local de l’habitatge, basat en la participació ciutadana i amb la participació de les entitats del sector. Un pla que incorpori les mesures necessàries per a garantir l’accés a l’habitatge de la població.
  • Recuperar l’Oficina Local d’Habitatge amb els recursos materials, econòmics i humans suficients, amb una àmplia cartera de serveis com a servei especialitzat per millorar i garantir l’accés a l’habitatge de totes les persones.
  • Posar en marxa una Mesa local d’emergència social i habitacional, espai de participació i de treball compartit amb el teixit associatiu del municipi implicat en l’àmbit de l’habitatge i social.
  • Ampliar el parc municipal d’habitatges d’emergència, per a famílies en risc d’exclusió residencial i per a les persones o famílies que han perdut el seu habitatge i necessiten un recurs habitacional urgent i temporal.

Leave a Reply

Your email address will not be published.