NOTÍCIA | La vilafranquina Muntsa González anirà a les llistes de la CUP a les eleccions generals

González serà al número 24 de la llista dels anticapitalistes al Congreso

Vilafranca del Penedès, 11 de juliol de 2023.- “La CUP es presenta a aquests comicis assenyalant que no es pot caure en el parany de triar entre la pèrdua de drets i llibertats o el feixisme”, ha assegurat avui la representant de CUP Vilafranca, Muntsa González. Ho ha fet durant una roda de premsa on ha anunciat la seva candidatura com a número 24 a la llista per Barcelona dels anticapitalistes al Congreso. González té 45 anys, és militant de la CUP, forma part de la mesa Territorial de la CUP de l’Alt Penedès i va anar de número tres a les llistes de les passades eleccions municipals de la CUP Vilafranca; és tècnica en conservació i restauració de béns culturals i en l’actualitat treballa com a dibuixant i docent.

Les cupaires denuncien que l’estrategia de Pedro Sánchez al convocar eleccions amb tanta anticipació és activar el vot de la por, creant la disjuntiva d’escollir entre l’extrema dreta o el PSOE. I lamenten la manca de polítiques reals d’esquerra en matèria de drets civils, polítics i econòmics en aquesta legislatura. “Si fem balanç del govern més progressista de la història el resultat és decebedor” ha afirmat González. La candidatura anticapitalista destaca la manca de iniciativa enfront la crisi climàtica amb l’aposta per macroprojectes que atempten contra el clima i el territori; així com també assenyalen que el govern espanyol ha mantingut polítiques antidemocràtiques com la llei mordassa o la reforma laboral. “Fins i tot s’han fet passes enrera com amb la llei de l’habitatge o la reforma del delicte de sedició” ha proclamat González.

La CUP ha observat que la incorporació dels hereus del 15M al govern i les poques mesures socials destinades a contenir la crisi han generat malestar en la ultradreta, propiciant un procés de dretanització de l’Estat Espanyol. ”Un viratge autoritari d’aquest tipus amenaça els drets conquerits pels moviments populars d’esquerres” ha manifestat la candidata vilafranquina. Les cupaires alerten que aquest corrent blinda els interessos de les elits econòmiques i la corona, “que a més a més estan completament cegues a l’emergència climàtica i ecològica”, afegeix González, “i posaran de nou en el punt de mira els drets polítics i culturals del poble català”. I denuncien que les víctimes de la involució democràtica seran la classe treballadora, la població migrada i els col·lectius feministes i LGTBIQ+.

Davant aquest escenari la CUP pren la iniciativa de revalidar la seva presència al Congreso per ser baluard de la defensa dels drets polítics i civils conquerits i tornar a impulsar l’agenda social per l’autodeterminació. González ha expressat que “cal impugnar una vegada i una altra l’Estat amb la proposta d’un nou Referèndum per l’autodeterminació del poble català”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.