PLE MUNICIPAL 17 d’abril de 2018

ORDRE DEL DIA:
1. MODIFICACIÓ DEL PRESSUPOST 2018: Ens abstenim. No és el nostre pressupost. Tot i això, celebrem que els beneficis de l’Empresa Municipal d’Aigües reverteixin en millores pel poble.
2. Aprovació definitiva ORDENANÇA DE PROTECCIÓ DELS ANIMALS: L’ordenança que aprovem per regular la convivència amb els animals i la seva protecció, és una gran oportunitat de demostrar l’harmonització de vells principis i tradicions amb les sensibilitats emergents al nostre municipi.
3. MOCIÓ PER L’ALLIBERAMENT DELS PRESOS POLÍTICS. Moció presentada pels grups municipals del PDECat, la CUP i ERC per l’alliberament dels presos polítics, el retorn dels exiliats i la denúncia de la deriva antidemocràtica i autoritària de l’Estat espanyol.
No és hora d’esperar pactes d’un estat intransigent, ni clemència d’un sistema polititzat. Lluita constant, democràtica i persistent i avançar cap a la victòria final. Anar-hi, anar-hi i anar-hi!
“Mil esker Euskal Herria, zuongandik jaso dugun sostenguagatik. Elkartasuna herrien arteko samurtasuna da. Ez gara inoiz gehiago bakarrik izango” #AltsasukoakASKE
4. MOCIÓ EN SUPORT a l’ONG PRO ACTIVA OPEN ARMS: Les polítiques de la UE en matèria de refugiades són polítiques criminals. Volem Recordar que hi ha un milió de refugiats les fronteres d’Europa. Tot el suport a @openarms_fund que ha rescatat més de 58.000 persones en dos anys.
5. MOCIÓ SOBRE EL CONSORCI RICARD FORTUNY: El nostre objectiu prioritari és millorar les condicions laborals de les treballadores de manera efectiva. Demanem que es retiri la moció i es treballi conjuntament tal com s’havia parlat prèviament.
6. MOCIÓ RENDA GARANTIDA DE CIUTADANIA: la RGC és útil però insuficient sinó s’acompanya d’una reforma fiscal valenta, si no abordem l’impost de patrimonis o si no fem mesures, en definitiva que vagin a tocar privilegis. Mesures que la CUP es va quedar sola defensant en l’últim debat pressupostaris de la generalitat. Recordem que  el 4% del la població de Catalunya té més rendes que el 96% de la resta de població. Al cal i a la fi, la pobresa només s’explica per una acumulació de la riquesa i la única solució és redistribuir-la. Ara qui té les competències per executar les Rendes de Ciutadania és l’Estat Espanyol, si no s’executa és perquè tenim les institucions clarament intervingudes!
7. MOCIÓ PER UNA ORDENACIÓ INCLUSIVA DELS ESPAIS PÚBLICS: Aquesta moció no és una solució a la cínica Ordenança de Civisme. És un pedaç i fa referència a una de les prohibicions injustes de la mateixa ordenança, fet que la valida. Nosaltres demanem la derogació de la mateixa ordenança!
8. MOCIÓ EN DEFENSA DE LA LLIBERTAT D’EXPRESSIÓ I ARTÍSTICA. Moció presentada pel grup municipal de la CUP, en defensa de la llibertat d’expressió i artística i per la llibertat de Pablo Hasél i Valtònyc: Per la plena llibertat d’expressió, avui presentem una moció en suport a @valtonyc i @PabloHasel. Ens volen callades i obedients i #NoCallarem
9. MOCIÓ DE SUPORT AL CDR. Moció presentada pel grup municipal de la CUP: Els CDR van néixer per fer front a la repressió imposada l’1OCT i ara lluiten per fer front als embats antidemocràtics de l’Estat. N+ amb organització popular i desobediència hem avançat i avançarem cap a la República.

Leave a Reply

Your email address will not be published.