CARTA DE COMIAT DE LA REGIDORA DE LA CUP DE VILAFRANCA MARTA RAVENTÓS

El gener d’aquest any vaig assumir el càrrec i la responsabilitat de ser regidora, ja que l’Assemblea local de la CUP així ho va decidir, com a relleu a la companya cupaire i regidora Maria Ferrerons.

Cal temps i dedicació per assumir aquesta tasca, sobretot les assistències a les comissions informatives i als plens, malgrat el gran guix de la feina, en el cas de la CUP, la fa l’assemblea local, que des d’aquí vull agrair tota la seva feina, entusiasme i suport diari. Nosaltres som ‘portaveus’, portem la veu a l’institució del què treballem en les assemblees locals.

Han sigut 8 plens, i uns mesos d’aprenentatges des de l’altra banda. Coneixia el funcionament de l’administració pública com a tècnica a ajuntaments grans, petits, consells comarcals… però mai abans havia viscut en primera persona com es decideixen políticament les coses en un ple que pertanyen i afecten a tot un poble. Això cal recordar-ho sempre. Recomano l’experiència i l’aprenentatge, crec que seria bo que bona part de la població pogués ser regidor o regidora, que el màxim de persones poguessin viure aquesta experiència, gent de totes les edats i gèneres, i de múltiples circumstàncies vitals i econòmiques possibles.

No crec que hagi de ser una institució d’uns pocs privilegiats i privilegiades, hauria de ser una institució que hi estigués representat tothom, que sigui un reflex de la societat vilafranquina actual, de persones amb problemàtiques, necessitats i precarietats reals i quotidianes i un lloc on es treballi per resoldre-les de forma col·lectiva i a través d’uns serveis públics i municipals forts i de qualitat.

Renuncio a la meva condició de regidora ara, justament perquè la meva situació vital ha canviat fa uns mesos, i canviarà encara més en poques setmanes. Seré mare i assumeixo que aquesta nova situació requerirà una cura cap a mi mateixa i cap al meu fill o filla que necessitarà temps i dedicació.

Continuaré vinculada al projecte polític de la CUP però deixaré de fer-ho com a portaveu a aquesta institució, ja que tal com està pensada actualment, no contempla l’opció de ‘baixa’ temporal, no es permet que substituir-me els mesos que ho necessiti i mentre no puc ser-hi.

No sóc la primera ni seré l’última regidora (en aquest cas de l’oposició) que sigui mare o pare, s’haurien de preveure mecanismes que no penalitzin ni excloguin a ningú.

Per últim, i com sempre, agrair a tothom que ha confiat en el projecte polític de la cup, perquè bàsicament, sense ells i elles no estaríem aquí.

Leave a Reply

Your email address will not be published.