COMUNICAT | La CUP de Vilafranca atura l’activitat política i demana la suspensió de tota l’activitat política institucional municipal per la crisi del Coronavirus

Des de la CUP de Vilafranca del Penedès suspenem tota la nostra activitat política i demanem, per coherència política i responsabilitat social, suspendre tota l’activitat política institucional municipal incloses les comissions informatives i el Ple previstos pels propers dies, mantenint l’activitat mínima indispensable per coordinar les mesures que s’hagin de prendre aquests dies. Tot i que aquesta petició ja ha estat traslladada aquest migdia al govern, aquest ha rebutjat qualsevol suspensió al respecte. Entenem que cal ser curosos i estrictes en les mesures que eviten la propagació del Coronavirus, tal i com es demana al conjunt de la població, i per tant creiem que per responsabilitat individual i col·lectiva, cal prevenir al màxim. També demanem a tota la població seguir les mesures que s’estan aplicant des de l’Ajuntament i des de la Generalitat de Catalunya, així com ens posem a disposició del govern local per combatre aquesta crisi.
Igualment, volem expressar un seguit de mesures a emprendre davant l’expansió del COVID-19 a nivell municipal:
–     Facilitar el teletreball als i les treballadores de l’Ajuntament de Vilafranca (especialment les que tenen persones a càrrec), així com aturar les reunions de treball que no siguin imprescindibles i en la mesura del possible.
–    Mantenir només aquelles activitats municipals i llocs de treball estrictament necessàries per al bon desenvolupament de la vila en un estat d’alarma com l’actual. Tenint clar que aquestes persones es troben exposades a possibles contagis i per tant facilitant les jornades reduïdes i facilitant els equips de prevenció necessaris
–   En el cas de tasques laborals no imprescindibles i les quals no poden ser cobertes a través del teletreball, que les persones puguin gaudir de permisos retribuïts.
–     Que el govern emprengui mesures urgents per a pal·liar els efectes sobre els col·lectius de risc o vulnerables, com:
  • Assegurar que es garanteixin les beques menjador, conjuntament amb el Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya.
  • Activar un protocol d’assistència a gent gran que es troba sola i vulnerable.
  • Mantenir espais oberts com l’Alberg Municipal per a les persones sense llar i amb risc d’exclusió social.
  • Paralitzar els desnonaments
  • Garantir el servei del Rebost Solidari com també la protecció de totes les treballadores.
Des d’aquí volem mostrar el nostre suport i ànims a tots els treballadors i treballadores del sistema de sanitat pública i a les poblacions d’Igualada, Vilanova del Camí, Santa Margarida de Montbui i Òdena davant el seu confinament.
Candidatura d’Unitat Popular de Vilafranca del Penedès
Vilafranca del Penedès, 13 de març de 2020

Leave a Reply

Your email address will not be published.