COMUNICAT | La CUP de Vilafranca demana explicacions davant dels fets ocorreguts al carrer Germanor el passat divendres per part d’un agent de la policia local

Davant dels fets ocorreguts divendres passat entre un agent de la Policia Local de Vilafranca i una altra persona al carrer Germanor i dels quals han sortit a la llum unes imatges, des de la CUP de Vilafranca ens hem posat en contacte amb el regidor de seguretat ciutadana, Joan Manel Montfort, fent-li arribar un seguit de qüestions per tal que es donin explicacions al respecte.

Les preguntes que li hem transmès giren al voltant de si l’agent de policia implicat en els fets estava treballant o fora de servei, i perquè l’agent en qüestió, segons les imatges, fa un ús desproporcionat de la força i encanona amb la pistola al cap a l’altra persona quan l’intentava reduir. En el mateix sentit, hem volgut saber quin és el protocol a seguir per l’ús d’armes de foc per part del cos de la policia local. 

A més, hem demanat si s’investigaran i es donaran explicacions públiques sobre els fets,  així com si s’apartarà del cos a l’agent o si se li obrirà un expedient intern, almenys fins que no s’hagin esclarit els fets.

Des de la CUP de Vilafranca entenem que davant d’actuacions d’aquests tipus és del tot necessari que el govern de l’Ajuntament de Vilafranca faci un exercici de transparència de cara la ciutadania, doni explicacions al respecte, esclareixi els fets al més aviat possible i es depurin responsabilitats vers aquest agent de la Policia Local de Vilafranca.

Leave a Reply

Your email address will not be published.