El Penedès en suport amb l’alcaldessa de Berga, Montse Venturós

montse-venturos-20161104

  • El Penedès va sumar-se a les concentracions de suport amb l’alcaldessa de Berga

Divendres 4 de novembre s’aplegaven a la plaça de la Vila prop de mig miler de persones a la concentració de suport amb l’alcaldessa de Berga, Montse Venturós.

Entre els presents hi havia una àmplia majoria de càrrecs electes d’ERC, En Comú i la CUP de tota la comarca, així com el Diputat de la CUP-CC Joan Garriga, i el Senador d’ERC Santiago Vidal. També hi van participar representants d’entitats sobiranistes com ANC i Òmnium de tota la comarca. Entre els càrrecs electes hi van ser presents alcaldes del Penedès, que actualment estan sent requerits per l’Audiència Nacional, com Sant Martí Sarroca o Riudebitlles, per desobeir-ne les ordres de cessió d’informació en relació al 9N.

Montse Venturós, alcaldessa de Berga, va ser detinguda divendres de matinada per haver desobeït a l’ordre de comparèixer a declarar. Venturós és investigada pel delicte electoral per haver fet cas omís als requeriments de la Junta Electoral Central de retirar l’estelada del balcó de l’Ajuntament de Berga en les passades eleccions autonòmiques del 27 de setembre i en les generals del 20 de desembre de 2015. La detenció arriba després que el passat 5 d’abril i 16 d’octubre Venturós encapçalés un acte de desobediència i no acudís a declarar.

Des del consistori berguedà es recorda que la decisió de fer cas omís als requeriments de la Junta Electoral Central de retirar l’estelada del balcó de l’Ajuntament responia també a la mateixa voluntat popular, ja que es tracta d’un acord aprovat per Ple en data de 6 de setembre de 2012. Concretament en aquest Ple es va aprovar la moció presentada per l’ANC Berga en la que el consistori berguedà s’adheria a la campanya ‘Penja-la i no la despengis fins a la independència’.

En suport amb Berga, els regidors i regidores d’ERC i CUP Vilafranca van pujar al balcó de l’Ajuntament i van penjar-hi una estelada, que dues hores després va ser retirada.

Candidatura d’Unitat Popular de Vilafranca del Penedès

7 de novembre del 2016

Leave a Reply

Your email address will not be published.