La CUP de Vilafranca denuncia l’equip de govern per manca de transparència

img_20161108_110153

  • Fa sis mesos que la candidatura demana una sèrie de dades en matèria educativa i els hi són negades
  • Avui s’ha iniciat el procés formal de sol·licitud d’accés a la informació pública

La CUP de Vilafranca denuncia públicament l’equip de govern per manca de transparència, ja que des del mes de juny s’estan demanant tot un seguit de dades en matèria educativa i l’hi són negades. La mateixa regidora d’educació, Meritxell Montserrat, diu que no pensa compartir les dades amb aquest grup municipal, ni amb altres ciutadans que així ho han demanat, a causa, precisament, de la seva transcendència.

Així doncs, i recolzada per la la Llei 19/2014 de transparència, accés a la informació pública i bon govern, avui la CUP ha iniciat el procés formal de sol·licitud d’accés a la informació pública sobre les dades sol·licitades des de fa mesos, tot reclamant que la petició sigui atesa de manera favorable.

En un primer moment, la regidora d’Ensenyament es va comprometre en el ple municipal del passat 18 d’octubre a reunir-se amb la CUP per parlar-ne sobre la petició, però, tot i que la CUP ha demanat reunir-se amb l’equip de govern, continua sense haver-hi resposta.picsart_11-08-10-24-09

Per la CUP, les dades agrupades sobre ajuts a l’escolarització en cada centre escolar són fonamentals per avaluar la situació educativa a Vilafranca d’acord amb les polítiques de distribució de l’alumnat. Existeixen indicadors que fan pensar en l’existència de dinàmiques estructurals de segregació escolar a la vila.

L’accés a la informació pública és un dret de tots els càrrecs electes del consistori. És per això que la CUP desitja que el procés iniciat culmini amb èxit, en especial si tenim en compte la greu situació que podria amagar-se darrere de les dades i del silenci de l’equip de govern.

Candidatura d’Unitat Popular de Vilafranca del Penedès

8 de novembre de 2016

Leave a Reply

Your email address will not be published.