És a les teves mans. #CapgiremVilafranca

Marcel Martínez
Marcel Martínez – Alcaldable CUP Vilafranca

Escrivia Eduardo Galeano que moltes persones petites, en llocs petits, fent coses petites, podien arribar a canviar el món. I des de la CUP ens fem nostres les seves paraules, sabedors que les accions individuals sumades a un gran tot tenen un poder transformador decisiu. Més enllà de la literatura, hem estat testimonis directes del profund i esperançador poder que tenen les persones quan decideixen organitzar-se.

La triple crisi que travessa la societat catalana –democràtica, nacional i social– ha tocat de ple la vida dels vilatans i ha transformat la manera d’entendre el nostre entorn. Aquesta situació, gravíssima, convé abordar-la des de la renovació de les persones, però també de les maneres de fer: ha arribat l’hora de les formes diferents, de la participació real i efectiva.

La CUP som aquelles que mai hem entès la política com una professió, sino com una autèntica passió. Això ens ha portat al llarg d’aquests anys a reivindicar la implicació de la ciutadania en les decisions que els afecten, retornant a la persona al centre de les decisions públiques. No entenem la política sense vertebrar un projecte de país basat en la justícia social i la més absoluta radicalitat democràtica.

Cal recordar que no van ser les institucions les que van aconseguir aturar el servei militar obligatori, ni les que van garantir la consulta del 9-N, ni, per descomptat, les que han aturat els desnonaments. Ha estat la força de la gent. A la CUP som, i volem seguir sent, la corretja de transmissió d’aquests moviments, el seu altaveu i l’estímul que els acompanyi i empenyi a seguir endavant en les seves lluites.

La CUP, sense lligams de deutes, ni de favors, ni de direccions polítiques que governin la nostra vila des de Barcelona o Madrid, farem el pas endavant per ser presents en els consells de direcció i en les fundacions que gestionen molts dels serveis públics municipals. I ho podem dir ben alt perquè som la veritable garantia de la transparència, tal i com ho corroboren els precedents de les moltes trames corruptes i pràctiques poc ètiques que la CUP ha destapat arreu del territori.

Amb els peus sempre a terra i amb els somnis agosarats, conscients de la nostra realitat, alhora que somniadors empedreïts, no venim a posar cares diferents o simplement a rentar-nos-les –no en sabríem–, venim a capgirar la vila. Venim a fer-la col·lectiva, dinàmica i creativa. Venim a integar-la en l’entorn i en la seva gent.  Venim a fer de Vilafranca una autèntica Vilafranca del Penedès, no una sucursal de Barcelona.

És a les nostres mans –volem que així sigui, acceptem la responsabilitat–, és a les teves mans. Així que abandonem la vila a la grisor, l’opacitat, les mentides i els eterns  incompliments de la sociovergència. O bé ens convencem de que hi ha una altra manera de fer política d’allò que ens és comú i que junts podem fer-la possible

Marcel Martínez – CUP Vilafranca

Leave a Reply

Your email address will not be published.