La CUP aposta per ampliar els serveis dedicats a feminisme i al col·lectiu LGTBIQ+ 

La formació presenta una moció aquest Ple de novembre per tal d’instal·lar un Servei d’Intervenció Especialitzada en violència masclista a la Vila

Vilafranca del Penedès, 13 de novembre de 2023.- “Des de Vilafranca, hem d’apostar per tenir uns serveis cap a les dones ben dotats, tant econòmicament com de capital humà, per tal de portar aquests serveis al total de la població, i per tal que les persones interessades trobin aquest espai, un lloc segur i on poder resoldre dubtes i problemàtiques”, ha assegurat avui la portaveu de CUP Vilafranca, Marta Soler. Ho ha fet durant una roda de premsa avui per presentar una moció que presentaran aquest Ple de novembre.

La candidatura vilafranquina ha denunciat que des de principi d’any hi ha hagut 23 feminicidis arreu dels Països Catalans, xifra molt lluny encara d’erradicar aquesta xacra que ens defineix, malauradament, com a societat. “Estem pocs dies abans del 25 de novembre, dia internacional per a l’eliminació de la violència contra les dones, i des de Vilafranca encara queda molta feina per fer”, ha afirmat Soler. A més, els cupaires expliquen “que en els últims anys el servei d’Igualtat s’ha anat dotant de més partides pressupostàries, així com la implementació de diferents Punts Liles a les activitats festives, proposta recordem feta per la CUP, però creiem que en aquest aspecte, no n’hi ha prou”. En aquest sentit, han anunciat que demanaran instar al Departament d’Igualtat i Feminismes implementar el Servei d’Intervenció Especialitzada en violència de gènere, servei que no s’ofereix a la comarca, i que les persones que volen accedir a aquest, s’han de desplaçar a Vilanova o Igualada. Aquesta eina ofereix informació, atenció integral i recursos en el procés de recuperació i reparació a les dones que han patit o pateixen situació de violència, i també als fills i filles. També se centra en l’acompanyament social i educatiu, l’atenció psicològica, tant a dones com els seus fills i filles, i l’assessorament jurídic.

Per altra banda, els cupaires aposten per repensar l’espai on està ubicat actualment el servei d’Igualtat, el qual “no ofereix una primera visió amable, ja que l’edifici on està ubicat no genera confiança a entrar-hi, i fins i tot es pot dir que està amagat de la trama urbana de la Vila”, explica Soler. La portaveu ha afegit que “un servei com aquest hauria d’estar visibilitzat per tota la població, com a porta d’entrada a un servei d’ajuda i assessorament, així com d’altres serveis que la majoria de la població no saben de la seva existència”. 

Per acabar, la formació anticapitalista també ha insistit que aquest nou espai més ampli i amb més possibilitats, haurà d’englobar altres serveis relacionats, com “la creació d’un Centre de Masculinitats Diverses i un Observatori de les Desigualtats, i aglutinar-los per tal de generar un àmbit d’acció sobre el feminisme i el col·lectiu LGTBIQ+ compacte, incloent-hi també el Servei d’Atenció Integral per a persones LGTBIQ+ que ja existeix”. Soler explica que “aquest espai haurà d’estar dotat d’una ampliació els seus horaris, oferint els serveis en la franja de la tarda, i on cada dia estigués a disposició un equip d’assessorament jurídic”.

També, els cupaires han volgut donar suport a totes les mobilitzacions que es faran en motiu del 25 de novembre arreu dels Països Catalans, i també les que es faran aquí a Vilafranca.

Leave a Reply

Your email address will not be published.