NOTÍCIA | La CUP presenta les seves propostes pels pressupostos del 2024

Participació ciutadana, habitatge, equipaments públics i feminisme, són algunes de les propostes que defensa la Candidatura.

Vilafranca del Penedès, 28 de novembre de 2023.- “Tenim l’oportunitat d’elaborar uns pressupostos més justos socialment dels que ha tingut fins ara Vilafranca, i poder pal·liar algunes de les problemàtiques endèmiques que té la vila”, ha assegurat avui la portaveu de CUP Vilafranca, Marta Soler. Ho ha fet durant una roda de premsa convocada per explicar les propostes de la candidatura pels pressupostos pel 2024.

“Amb la implantació d’una participació ciutadana real, podrem saber quins són els neguits que té la ciutadania, i poder anar a l’arrel de les problemàtiques que sorgeixen”, ha afirmat Soler. La participació ciutadana, i sobretot amb uns pressupostos participatius, l’administració tindrà moltes més eines per tal de poder posar remei a dificultats de la vila.

Per altra banda, els anticapitalistes fan una aposta ferma perquè es destinin 2 milions d’euros a polítiques actives per l’habitatge, adquirint pisos per a lloguer social i d’emergència. Així mateix, amb l’adquisició d’aquests habitatges, els ingressos que es rebrien, es tornarien a invertir dins el mateix departament d’habitatge. “L’accés a l’habitatge és un problema generalitzat que afecta molts sectors de la població, i és un dels puntals per a poder tenir un projecte de vida, amb l’estabilitat habitacional garantida”, ha etzibat Soler.  

Pels cupaires, un altre tema important a tractar, són els equipaments públics que disposa la Vila, per això caldria elaborar un Pla d’Equipaments Públics, que en faciliti els usos, l’organització i la seva planificació. “Vilafranca ha de tenir ja la segona biblioteca que fa una dècada que es reclama, descentralitzada i amb més recursos”, ha explicat Soler. Des de la formació també aposten pel replantejament del Mercat de la Carn, per tal de dinamitzar l’espai i la zona, així com estudiar els usos de l’Antic Hospital, on la població hauria d’expressar-se a través de processos de participació ciutadana.

La candidatura vilafranquina ha manifestat que, a causa de la pujada generalitzada dels preus, l’Ajuntament ha de fer-hi front donant alternatives i noves fórmules a la població. “Una de les mesures per pal·liar les pujades de preu que notarem properament  seria en la millora de la recollida selectiva de la brossa. Per tant, des de la CUP apostem fermament per la implantació del Porta a Porta, que ens portaria, a la llarga, a una reducció del cost del reciclatge, que el paga la ciutadania”, ha explicat Soler. A banda, aquest sistema també permetria l’aplicació de taxes d’escombraries de pagament per generació, i majors ingressos en el retorn del cànon.

“Amb tot, apostarem perquè aquests pressupostos tinguin una clara connotació feminista, ja sigui amb les inversions i actuacions previstes com amb les contractacions, tant de personal com d’empreses”, ha insistit Soler. Per la formació, el feminisme ha de ser transversal a totes les polítiques públiques que es generen des de l’Administració, per tal d’aconseguir una igualtat real entre gèneres. 

Leave a Reply

Your email address will not be published.