La CUP presenta una moció d’urgència per demanar la retirada de la bandera espanyola de l’ajuntament de Vilafranca del Penedès

Es convoca una concentració aquest vespre de rebuig a la imposició de la bandera espanyola, amb el suport de la CUP i ERC.

El grup municipal de la CUP defensarà aquest vespre una moció, presentada en caràcter d’urgència, en què s’insta a l’alcalde de Vilafranca del Penedès a retirar la bandera espanyola del terrat de l’ajuntament.

La moció ve motivada pel fet que l’alcalde, de forma unilateral, ha decidit penjar la bandera espanyola a l’ajuntament. Per la CUP, aquesta acció suposa  “trencar el consens de més de 20 anys entre les diferents opcions polítiques de l’Ajuntament, de mantenir l’edifici sense cap bandera en els màstils oficials.”

La moció, que haurà de superar el tràmit d’urgència per tal de ser debatuda, insta “a procedir a la retirada de la bandera espanyola del terrat de l’Ajuntament responent a l’acord d’aquest ple” i fixa que “en els edificis municipals no onegi cap bandera des dels màstils oficials de l’Ajuntament, però mantenint la bandera catalana, com a símbol d’identitat de Catalunya, en el balcó municipal.”

A banda de la moció, els grups municipals de la CUP i d’ERC han convocat una concentració per aquest vespre a les 19:30h, trenta minuts abans de l’inici del ple municipal, de rebuig a la imposició de la bandera espanyola. La concentració es farà a la plaça de la vila, davant de l’ajuntament de Vilafranca del Penedès.

 

 

 

Moció de la Candidatura d’Unitat Popular per la retirada de la bandera espanyola la casa de la Vila

 

El govern espanyol ha executat, segons el govern municipal, un requeriment a l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès perquè es col·loqui la bandera espanyola al consistori vilafranquí. Entenem el requeriment realitzat per part de la Delegació del Govern espanyol a l’Ajuntament com una amenaça a la sobirania local i a l’Ajuntament de Vilafranca. Aquest requeriment demostra i és un nou exemple de l’ofensiva nacionalista espanyola del govern del PP de Madrid sobre el poble català i en aquest cas, vilafranquí, i que demostra quines són les seves prioritats davant la situació política en què ens trobem. Aquesta és una de les accions més que el govern central dirigeix decidit a barrar el pas a qualsevol temptativa que qüestioni el règim de la transició, la seva constitució i el relat unitarista, uniformitzador i espanyolista que comparteixen els sectors que s’oposen al dret a l’autodeterminació dels pobles.

El govern central converteix sistemàticament els tribunals en unes corretges de transmissió d’aquesta política contrària a les demandes de sobirania i de canvi democràtic i social. Estem davant d’un estat de tarannà autoritari totalment disposat a impedir el que ja és un clam popular en favor de més democràcia i més justícia social.

Per altra banda, Catalunya es troba immers en un procés d’independència que contempla pel proper mes de setembre la realització d’un referèndum d’independència “sí o sí”, segons paraules del mateix president, que implicarà inevitablement, tenint en compte l’enrocament de l’Estat, la desobediència.

Atenent aquest requeriment l’equip de govern va penjar divendres al migdia la bandera espanyola en un màstil de l’edifici de l’Ajuntament, la qual cosa ha suposat trencar el consens de més de 20 anys entre les diferents opcions polítiques de l’Ajuntament, de mantenir l’edifici sense cap bandera en els màstils oficials.

Per tot l’exposat, la Candidatura d’Unitat Popular de Vilafranca del Penedès proposa al Ple de l’Ajuntament l’adopció dels següents ACORDS:

PRIMER. Instar a l’actual alcalde de Vilafranca, el senyor Pere Regull, a procedir a la retirada de la bandera espanyola del terrat de l’Ajuntament responent a l’acord d’aquest ple. 

SEGON. Que en els edificis municipals no onegi cap bandera des dels màstils oficials de l’Ajuntament, però mantenint la bandera catalana, com a símbol d’identitat de Catalunya, en el balcó municipal.

TERCER. Informar a la Presidència del Parlament de Catalunya, al President de la Generalitat i a la delegació del govern de l’Estat Espanyol a Catalunya d’aquesta decisió acordada al ple.

Marcel Martínez, Maria Ferrerons i Laia Santís

Candidatura d’Unitat Popular

Vilafranca del Penedès, 21 de febrer de 2017

Leave a Reply

Your email address will not be published.