NOTICIA | Cop de porta al debat

rp_febrerL’alcalde Pere Regull impedeix el debat al ple municipal sobre la bandera espanyola

El passat dimarts 21 de febrer en la celebració del plenari municipal, la CUP va presentar una moció amb caràcter d’urgència demanant la retirada de la bandera espanyola que oneja l’edifici consistorial des del passat divendres 18 de febrer, per decisió d’alcaldia. No obstant això, i a pesar que el plenari sempre ha permès el debat entorn de les mocions amb caràcter d’urgència, l’alcalde Pere Regull va impedir-ne la seva acceptació i per tant, el debat entorn d’aquesta. Davant la negativa de l’equip de govern a debatre la moció, i el cop de porta evident a la dinàmica democràtica del plenari vilafranquí, els regidors de la CUP van abandonar el ple en motiu de protesta.

La moció que va presentar la CUP demanava la retirada de la bandera espanyola de l’ajuntament de Vilafranca del Penedès, i el caràcter d’urgència es justificava ja que la bandera espanyola va ser hissada a l’Ajuntament de Vilafranca el passat divendres 17, data que excedia el termini ordinari per presentar mocions per al ple de febrer. La moció venia motivada pel fet que l’alcalde, de forma unilateral i sense informar prèviament els partits de l’oposició, va decidir penjar la bandera espanyola des dels màstils oficials (construïts per a l’ocasió) de l’ajuntament. Per la CUP, aquesta acció suposa trencar el consens de més de 20 anys entre les diferents opcions polítiques de l’Ajuntament, de mantenir l’edifici sense cap bandera en els pals oficials, més enllà que suposa la pèrdua de sobirania municipal acatant la imposició de la justícia espanyola.Imatge inserida 1

La formació també ha registrat avui mateix, i via formal, una petició escrita demanant a l’alcalde Pere Regull que faci públic l’expedient administratiu sobre el tema de la bandera, com un exercici de transparència. Creuen important poder veure la denúncia, els requeriments, tots els recursos presentats per l’ajuntament i la sentència ferma on s’amenaça, suposadament, a l’alcalde d’inhabilitació.

Des de la CUP insisteixen, també, en la necessitat de retirar la bandera espanyola de la casa de la vila, manifestant el necessari compromís dels ajuntaments catalans amb el procés d’independència i la convocatòria de referèndum del proper mes de setembre.

Per aquest motiu, apunten que cal desobeir les ordres de l’Estat Espanyol, doncs sense desobediència, la independència no serà possible.

 

 

Candidatura d’Unitat Popular

Vilafranca del Penedès, 23 de febrer de 2017

Leave a Reply

Your email address will not be published.