NOTÍCIA | Drets socials, lluita antirepressiva i autodeterminació, eixos del nou cicle que proposa la CUP – Un Nou Cicle Per Guanyar

La CUP-Un Nou Cicle Per Guanyar ha realitzat una roda de premsa amb els candidats vilafranquins de la candidatura, Adrián Sas (14è per Barcelona) i Txus Magallón (30è per Barcelona) on han exposat algunes de les línies polítiques de la formació en la defensa dels drets socials, pel dret a l’autodeterminació i contra la repressió política. Segons els cupaires, es presenten a aquestes eleccions per generar un espai d’insurrecció democràtica, que permeti decidir-ho tot i per blindar tots els drets que garanteixen la vida en la construcció del nou país. Per això, volen impulsar un pla de rescat social immediat on es donin respostes a les necessitats de la majoria social. Així, volen posar les bases per un nou país i consideren que és necessari que l’independentisme recuperi la iniciativa política, tan al carrer com a les institucions per fer front a la repressió, per defensar l’amnistia i per exercir el dret a l’autodeterminació, pilars bàsics de la candidatura.

Des de la formació anticapitalista es vol impulsar un pla de rescat social per donar una resposta immediata a la situació de crisi sanitària, social, econòmica i democràtica que vivim, i assegurar així, uns mínims de qualitat de vida per al conjunt de la població. En aquest sentit, proposen la creació d’una Renda Bàsica Universal de 735 euros que garanteixi el dret a l’existència de tothom, assegurar el dret a l’habitatge decretant l’emergència habitacional, prohibint els desnonaments i els talls de subministraments i ampliant el parc públic d’habitatge a través de l’expropiació dels pisos buits de bancs, fons voltor i grans tenidors. També defensen el repartiment del treball i la riquesa, reduint les jornades laborals i establint un salari mínim interprofessional de 1200 €. I finalment, proposen la desprivatització de serveis públics com la sanitat i l’educació, ja que consideren que són drets essencials amb els quals no s’hauria de fer negoci.

Per altra banda, consideren imprescindible que s’iniciï un nou cicle de mobilitzacions i de lluites que acabin amb la repressió, la consecució de l’amnistia per a totes les represaliades polítiques i l’exercici del dret a l’autodeterminació. A nivell antirepressiu, es comprometen a aturar la repressió política i obligar a la retirada de les acusacions de la Generalitat contra totes les activistes independentistes i socials que actualment estan acusades des del govern de Junts per Catalunya i ERC; i també, a treballar per la dissolució de la BRIMO o les ARRO del cos de Mossos d’Esquadra. Des de la formació, defensen una amnistia total, que anul·li totes les causes judicials impulsades contra persones que hagin estat processades, jutjades, detingudes o empresonades per defensar drets polítics, socials o civils durant els darrers deu anys. Per últim, els cupaires creuen essencial recuperar la iniciativa política per part del moviment independentista i per això és imprescindible reconstruir la unitat al voltant del referèndum d’autodeterminació.

Per tot això, consideren que cal iniciar un nou cicle que generi un escenari que faci possible que el poble català pugui autodeterminar-se lliurement, ja que el referèndum és la proposta majoritària de la societat catalana per donar sortida al conflicte obert entre el poble català i l’Estat espanyol.

Leave a Reply

Your email address will not be published.