NOTÍCIA | ERC, CUP i VEC demanen la convocatòria d’un ple extraordinari per debatre sobre la modificació del POUM del carrer del Comerç després que la Generalitat n’hagi suspès l’aprovació definitiva

Els grups d’esquerres de l’oposició volen crear una comissió que replantegi el pla al barri del Molí d’en Rovira i que aposti per transformar-lo aprofitant la seva singularitat i que es faci amb consens i la participació de la ciutadania

El projecte de modificació del POUM del carrer del Comerç tornarà al ple municipal de Vilafranca. Els partits d’esquerres de l’Ajuntament forçaran al govern de JxC-PSC a convocar un ple extraordinari per debatre sobre el pla i plantejar què fer un cop la Generalitat ha suspès amb una esmena a la totalitat el projecte que el govern sociovergent volia desenvolupar al barri.
La regidora d’Esquerra Republicana, Mònica Hill, va apuntar que ha quedat clar que el projecte responia a interessos especulatius d’uns pocs i no a l’interès general del barri ni de la ciutadania i que per tant cal replantejar el projecte de dalt a baix perquè sigui realment un impuls per al barri “que ho necessita molt”. Hill va remarcar que la Generalitat va assumir bona part dels arguments que des de diferents partits i entitats van fer contra la proposta aprovada per JxC-PSC-PP, i que va rebre tot de desqualificacions per part de l’equip de govern, i va qualificar de “negligent, irresponsable i prepotent” la forma amb què van gestionar aquest tema. Hill es mostrava esperançada per poder tirar endavant la comissió que es proposarà al ple per replantejar el pla del carrer del Comerç i acordar una proposta sorgida d’un ampli consens polític i ciutadà.
Ramon Arnabat, regidor de Vilafranca en Comú, per la seva banda, va exposar els punts pels quals la Comissió Tècnica d’Urbanisme de Barcelona va suspendre el pla sociovergent. La manca de zones verdes, la necessitat d’un plantejament que abraci a tota la ciutat ja que el pla tenia implicacions més enllà del barri del Molí d’en Rovira, la manca d’equipaments públics, la negativa que el pàrquing del subsòl de la plaça fos privat o la incertesa sobre si calen o no 900 pisos en aquella zona són alguns dels elements de l’acord de la Comissió d’Urbanisme de la Generalitat que Arnabat va posar sobre la taula remarcant que “ja havien estat assenyalats pels tres grups en les al·legacions” i que “toquen les parts centrals del projecte i per tant cal replantejar-lo de dalt a baix”.
En la seva intervenció el regidor de la CUP, Noel Viñas, va defensar que el replantejament del pla s’ha de fer més obert. Per Viñas el nou pla cal que compti amb la participació de tots els grups municipals, amb la Comissió d’estudi, treball i seguiment que es portarà a aprovació en el ple extraordinari, i amb participació de la ciutadania. Uns elements, remarcava el regidor, que no es van tenir en compte en el procés que va dur a terme el govern sociovergent.
La pilota ara està en mans del govern de JxC-PSC que ha de donar resposta a la petició de ple que han fet ERC, CUP i VEC. El ple per debatre el replantejament del pla del carrer del Comerç sobre el pla serà com a molt tard el 2 d’octubre. Els tres grups consideren que és una molt bona oportunitat per refer i millorar el projecte qüestionat.

Leave a Reply

Your email address will not be published.