NOTÍCIA | Jornada de vaga general amb manifestació multitudinària a Vilafranca

Milers de persones omplien els carrers de Vilafranca en el marc de la Vaga General
El passat 3 d’octubre hi havia convocada una vaga general d’abast nacional. La jornada va començar amb centenars de persones tallant l’AP7 a l’altura de Vilafranca com a acció de protesta davant la repressió policial patida el passat primer d’octubre en la jornada de referèndum d’autodeterminació. En paral·lel, a primera hora del matí, un gran grup de persones es trobava a la plaça de la vila en assemblea popular oberta per organitzar les actuacions destinades a estendre l’aturada general per tot Vilafranca.
L’assemblea va tenir un ampli seguiment, amb la implicació de famílies, esplais, cau i diverses entitats que van desenvolupar una jornada combativa amb tallers per a infants, piquets informatius als pocs comerços de la vila que restaven oberts, tallers de pancartes, punt d’intendència, redacció del manifest i d’altres activitats que van culminar amb una manifestació multitudinària.
La manifestació del migdia, doncs, va discórrer en un ambient festiu i va ser una de les manifestacions més multitudinàries vistes mai a l’història del nostre poble. Membres de l’Agrupació de Defensa Forestal van encapçalar la manifestació seguits amb una pancarta sota el lema “Defensem els nostres vots: Vaga General”. Al llarg de la marxa es van afeginr tractors dels pagesos de la comarca. La manifestació, d’abast comarcal, va comptar amb milers de persones i blocs arribats dels pobles, amb la voluntat de protestar per la repressió policial durant l’1 d’octubre però també per manifestar la voluntat que s’apliquin els resultats del referèndum, de manera massiva, alegre i combativa.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.