NOTICIA | La CUP crida a blindar la municipalització de serveis de l’Ajuntament de Vilafranca davant l’ofensiva de Montoro

La CUP de Vilafranca presenta la campanya “No es poden posar portes al camp”, que culminarà la setmana que ve al Parlament

La CUP de Vilafranca fa una crida a parar els peus al ministre espanyol Cristóbal Montoro, que ha introduït als Pressupostos de l’Estat de 2017 algunes clàusules per evitar que els Ajuntaments puguin subrogar la plantilla de les empreses concessionàries. La maniobra de Montoro suposa un greu entrebanc per dur a terme els processos de remunicipalització de serveis.
Segons la CUP de Vilafranca, “cal defensar la sobirania dels ajuntaments per iniciar i desenvolupar processos de recuperació de serveis com l’aigua, la neteja, la recollida de residus, els autobusos, etc”. I per això, instem l’Ajuntament de Vilafranca a blindar aquestes competències municipals. La CUP ha iniciat una campanya a xarxes sota el lema “No es poden posar portes al camp”, per evidenciar que la natura supera qualsevol obstacle i també ho faran així les municipalitzacions. Sota el hashtag #MontoroVsServeisPúblics, les simpatitzants i militants de la CUP estan expressant arreu del país que ens trobem davant un combat i que cal presentar resposta.
A banda de l’ajuntament de Vilafranca, altres consistoris com Terrassa, Barcelona, Sabadell i Castelldefels també estan participant amb intensitat d’aquesta línia de defensa de les municipalitzacions. De fet, la CUP portarà aquesta moció a diversos municipis arreu del territori. També es debatrà a les Diputacions i arribarà fins al Parlament de Catalunya el proper dijous, 1 de juny. És al Parlament que la CUP va introduir amb Registre del Parlament una Proposició de Llei, amb caràcter d’urgència, per blindar aquests processos de municipalització.
Segons el diputat de la CUP al Parlament, Benet Salellas, “la reforma de Montoro pretén vulnerar els drets de les treballadores, ja que en cas de subrogació, deixarien enrere les condicions laborals actuals que en molts casos són indignes”. De fet, aquesta és la gran mentida de les grans empreses concessionàries: Intentar sembrar dubtes sobre el futur laboral de la plantilla. Salellas també redunda en aquesta idea: “Si les treballadores estiguessin a la pública, evidentment que millorarien les seves condicions laborals”. I ha conclòs: “Per tant, aquí el que intenten és blindar la precarietat”.
Cal tenir present que els Ajuntaments gestionats per la CUP (en solitari o en coalició), han culminat amb èxit alguns processos de municipalització, com Capellades (servei de neteja), Artés (jardineria), Barberà (aigua), Sabadell (zona blava) i Navàs (neteja).

Montoro no aturarà la municipalització de serveis…perquè no es poden posar portes al camp! A #Vilafranca #MontoroVsAiguaPública

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.