NOTÍCIA | La CUP de Vilafranca denuncia el fracàs de la gestió dels pisos de la Casa Feliu

La formació explica que només s’han rebut dues ofertes per dos habitatges dels onze dels que disposa l’edifici

Consideren un nyap la gestió de la Casa Feliu i que les polítiques d’habitatge del govern no tenen un rumb clar

L’equip de govern vilafranquí va iniciar el passat mes de juny la licitació i subhasta dels onze habitatges de què disposa l’immoble de la Casa Feliu. La CUP de Vilafranca del Penedès ha fet públic que l’Ajuntament només ha rebut dues ofertes per la compra de dos pisos de l’edifici, tal com es va comunicar a l’última reunió de la Comissió d’Habitatge de l’Ajuntament. En aquest sentit, cal recordar que des de la mateixa formació ja van denunciar al mes de març la venda dels habitatges socials i van exigir que s’aturés el procediment, ja que consideraven que aquesta acció suposaria vendre patrimoni destinat a habitatge social quan a Vilafranca hi ha persones sense casa, desnonaments i pisos de l’ajuntament buits, com era el cas de vuit dels onze habitatges de la Casa Feliu.  

 

Els cupaires consideren un fracàs aquest nou capítol sobre la gestió dels habitatges de la Casa Feliu. Això demostra que les polítiques d’habitatge de l’equip de govern vilafranquí no tenen un rumb clar. Aquest fet posa de manifest una de les preocupacions de la formació, que és que el procés de venda es dilatés en el temps amb els habitatges buits i sense donar resposta a diverses necessitats habitacionals que hi ha a Vilafranca.

Des de la CUP de Vilafranca reclamen que s’aturi la venda dels dos habitatges pels quals s’han rebut les ofertes i que es destinin la totalitat de les vivendes a un ús social. Aquesta va ser la finalitat inicial de la cessió de l’immoble per part de l’antiga propietària i fins a la decisió de la seva venda, el mateix equip de govern havia projectat habitatges destinats a la gent gran. Per això, des de la formació reclamen que els pisos es destinin a habitatge social per a la gent gran, que era el principal objectiu de la rehabilitació de la Casa Feliu, o que passin a formar part de la borsa d’habitatge de l’Ajuntament a preus assequibles.

Els cupaires esperen que la decisió final sobre els habitatges no s’allargui més i que s’ocupin amb un ús social com més aviat millor, perquè Vilafranca ho necessita urgentment davant l’emergència habitacional i la falta d’accés a l’habitatge que fa temps que pateix la vila.

Leave a Reply

Your email address will not be published.