NOTÍCIA | La CUP de Vilafranca fa públiques les despeses de la campanya electoral i fa valoració del recent pacte de continuïtat de la sociovergència

Consideren el pacte sociovergent com a continuista sense renovació ni perspectives de canvi i recorden que els dos grups s’han repartit el poder durant quaranta anys

La formació aposta per seguir treballant per construir una alternativa d’esquerres a l’actual govern de Junts per Vilafranca i el PSC

La formació cupaire, com ja és habitual, ha presentat en roda de premsa aquest dimarts 18 de juny les despeses que ha tingut durant la campanya de les últimes eleccions municipals. Des de la CUP entenen que publicitar les despeses de campanya és un exercici de transparència necessari cap al conjunt de la població, ja que part dels ingressos dels partits són a través de fons públics. La despesa total és de 12.225,05€, el que suposa 0,31 € per habitant i una reducció de despesa dels anteriors comicis d’un 5%. La repartició d’aquesta despesa ha estat la següent: en comunicació la despesa puja fins als 7.683,46€ el que suposa un 64% del total; en premsa local s’han gastat 1.996,50 €, un 16 %; pel que fa als actes de campanya la despesa augmenta fins als 1.903,60 €, també un 16% del total; i en altres conceptes com material la despesa suma 641,80 €, un 4% del total.
Des de la CUP de Vilafranca insten a totes les formacions polítiques que es van presentar a les passades eleccions municipals a què facin públiques les despeses de les seves campanyes electorals com un acte de transparència de cara a la ciutadania. Des de la formació volen remarcar que no utilitzen fons de crèdits bancaris per sufragar les despeses de campanya, amb la qual cosa aquesta se sufraga 100% amb recursos propis i sense dependre de cap entitats financera.
Pel que fa als resultats electorals la formació cupaire va obtenir 2.154 vots i 2 regidors, quedant-se a tan sols 21 vots d’aconseguir el tercer regidor. Tot i que els portaveus de la CUP admeten que no són els resultats desitjats (que era el de mantenir els anteriors 3 representants), ja que s’han perdut vots i un regidor, també tenen en compte que la conjuntura política nacional no ha estat favorable. Tot i això, des de la formació anticapitalista fan autocrítica i consideren que durant aquesta pròxima legislatura hauran de treballar més per guanyar-se la confiança dels vilafranquins i vilafranquines per ser realment una alternativa de govern. Segons afirmen “l’escenari polític resultant és el mateix que el de fa 4 anys: els dos partits de govern mantenen els 12 regidors/es i els grups de l’oposició d’esquerres mantenen els 8 regidors/es”.
Respecte al renovat pacte de govern sociovergent consideren que és un pacte totalment continuista, sense renovació ni perspectives de canvi respecte la dinàmica de l’anterior legislatura basada en política de despatx entre les dues forces governants. En aquest sentit alerten que aquests dos mateixos grups s’han repartit el poder a Vilafranca durant els últims quaranta anys i consideren que cal un canvi per regenerar democràticament la política vilafranquina. Afirmen que Vilafranca està retrocedint en drets i està avançant en polítiques conservadores: no hi ha promocions d’habitatge públic, es tanquen serveis municipals, no hi ha processos participatius en les polítiques del govern i, per contra es beneficia l’especulació immobiliària i els fons “voltors”.
Per això, des de la CUP de Vilafranca seguiran apostant, durant aquesta legislatura, per construir una alternativa real a l’actual sociovergència, a través dels grups d’esquerres representats a l’Ajuntament. Des de la formació reafirmen que continuaran treballant en les línies polítiques que han dut a terme en els últims temps per defensar els drets socials i bàsics de les persones i la consecució de la independència dels Països Catalans. I això, per la candidatura es tradueix en la defensa del dret a l’habitatge i contra la pobresa, la marginació i l’exclusió social; aturar l’actual pla urbanístic del carrer Comerç; revertir l’actual situació de segregació escolar i defensar una educació pública, universal i de qualitat; continuar treballant per una vila més feminista, la no discriminació i accessible per a tothom; per implementar mesures de participació i transparència en la gestió municipal i, continuar treballant per la municipalització i la gestió pública de serveis com ara les zones blaves. La CUP estén la mà a totes les formacions d’esquerres a crear un front comú per defensar i assolir aquest drets: “cal anteposar els interessos de ciutat per sobre dels de partit i creiem que amb la suma de les tres forces d’esquerres podrem arribar més lluny, que de manera individual”.
Per acabar, des de la CUP volen agrair a les més de 2.000 persones que amb el seu vot han confiat en el projecte polític de la Candidatura, així com els centenars de persones que ha participat i col·laborat en els diferents actes de la campanya electoral.

Leave a Reply

Your email address will not be published.