NOTÍCIA | La CUP denuncia que l’ajuntament multi persones per penjar llaços grocs a Vilafranca

Les cupaires donen tot el suport a les persones multades i anuncien que es sumen a la campanya de denúncia del CDR de Vilafranca.

La formació independentista durà a revisió l’ordenança de civisme al ple de juliol.

La CUP de Vilafranca ha fet una roda de premsa per denunciar que s’estigui multant a persones per penjar llaços grocs a la vila i que s’hagi fet en virtut de l’ordenança municipal de civisme.
Afirmen que és intolerable que un partit que s’autoanomena independentista com el PDeCAT estigui multant persones per exercir la llibertat d’expressió a l’espai públic en favor dels i les preses polítiques i les exiliades. Critiquen que primer van acceptar que s’imposés la bandera espanyola a l’ajuntament i ara multen persones per exercir el dret a protesta.
Així mateix denuncien que s’està multant a persones en virtut de l’ordenança de civisme, que la mateixa formació sempre ha denunciat com a repressiva, cosa que ara es confirma. L’ordenança de civisme és una regulació municipal que ha redactat el mateix equip de govern, recorden els cupaires, i no és una llei estatal o autonòmica que calgui obeir per imperatiu legal. Els fets denunciats no poden ser objecte de denúncia en no estar contemplats, a menys que hi hagi una clara voluntat política, com és el cas, de fer-ho.
La formació portarà a revisió l’ordenança de civisme al ple de juliol ja que reivindica el dret a l’ús polític de l’espai públic i no com a espai privatiu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.