NOTÍCIA | La CUP no donarà suport a la proposta de pacte amb Junts i ERC

Els cupaires ja havien reiterat aquesta decisió al llarg de la campanya electoral, i on ahir es fa reafirmar en una assemblea extraordinària

Vilafranca del Penedès, 7 de juny de 2023.- “Reiterem la posició de l’assemblea de no pactar, ni entrar a governar ni investir a cap dels dos partits que formaven part de l’anterior equip de govern, perquè governar amb algun d’aquests partits significa continuar amb les mateixes polítiques de sempre i no hi ha una possibilitat de canvi ni de dur a terme polítiques transformadores i d’esquerres que considerem que Vilafranca necessita”, ha assegurat avui la portaveu de CUP Vilafranca, Marta Soler. Ho ha fet durant una la roda de premsa que han convocat després de la publicació ahir per part d’Esquerra Republicana d’una proposta de pacte entre Junts, ERC i la CUP.

La candidatura vilafranquina ha argumentat que es deuen a l’assemblea i a les persones que els hi han donat confiança aquestes passades eleccions municipals, ja que aquesta decisió es va prendre a principi d’any i es va reiterar en la mateixa assemblea d’ahir on hi van participar una vintena de persones, i es mantenen en la seva coherència política que ja van comunicar al llarg de la campanya. “Aquest possible pacte independentista és el segon plat per Junts per Vilafranca, el qual no dubtarà en tornar a configurar la sociovergència dels darrers anys”, ha afirmat Soler. 

Respecte a la proposta de pacte, la formació argumenta que no hi ha cap proposta política concreta i que “els cinc punts proposats són buits de contingut i no garanteixen que es facin polítiques transformadores, i de fet, només es parla de joc de cadires”, ha etzibat Soler. Per la CUP, les propostes polítiques han d’anar aterrades a la realitat dels vilafranquins i vilafranquines i han de donar resposta a les problemàtiques que aquests pateixen. Per posar exemples, els cupaires proposen recuperar la línia d’infantil 3 a l’escola pública de la vila, introduir polítiques de fiscalitat justa a tots els sectors possibles, municipalitzar serveis públics, introduir la perspectiva feminista en tots els àmbits de l’Ajuntament o treballar per arribar a un consens per implantar el sistema porta a porta de recollida de residus adaptat a la realitat de la vila. En aquest sentit, la candidatura exposa que “se’ns demana un pacte de govern d’estabilitat, governabilitat i de lleialtat quan hi ha una falta de concreció en l’exposició. Això és pràcticament donar un xec en blanc, i on no hem pogut treballar aquest document, sinó que se’ns ha donat fet i sense possibilitat d’introduir les nostres propostes polítiques”

Així mateix, els cupaires han exposat el seu malestar “al rebre aquesta proposta d’acord al mateix temps que es publica als mitjans de comunicació, i és una falta de respecte, de confiança i on es demostra una mala gestió política”. 

Leave a Reply

Your email address will not be published.