NOTÍCIA | La CUP fa una crida a concentrar el vot independentista i d’esquerres a la candidatura vilafranquina

Els cupaires qualifiquen el mandat de la sociovergència com “a anys de polítiques d’aparador” i reivindiquen una majoria alternativa per “situar la vida i els drets socials fonamentals al centre de l’agenda política”

La CUP ha fet una crida a concentrar el vot independentista i d’esquerres a la candidatura vilafranquina. L’alcaldable de la formació, Marta Soler, ha assegurat que la CUP és l’única candidatura amb “capacitat per impulsar una agenda social, feminista i ecologista transformadora per a la ciutat”. També ha reivindicat la CUP com l’alternativa real per un canvi polític a l’Ajuntament de Vilafranca sense Junts ni el PSC. “La CUP som l’única formació que tenim clar que no pactarem amb cap dels dos partits de la sociovergència perquè si volem un canvi real i d’esquerres no podem governar amb cap dels partits que s’han repartit el poder durant més de quaranta anys”, ha etzibat Soler. 

La formació independentista ha qualificat els mandats de Junts i el PSC com a “anys de polítiques d’aparador” i s’ha mostrat determinada a garantir que no tornaran a governar. “Aquest 28 de maig, Vilafranca té l’oportunitat de dir prou i construir una majoria alternativa”. No obstant això, els anticapitalistes alerten que “no n’hi ha prou amb un canvi les sigles al capdavant del govern” sinó que el què cal és “canviar les polítiques i situar la vida i els drets socials fonamentals al centre de l’agenda política, per tal de millorar les condicions de vida de les persones, prioritzant l’accés a l’habitatge i la recuperació dels serveis públics privatitzats”. Ho ha fet durant una roda de premsa sobre balanç de legislatura i govern, celebrada davant l’Ajuntament de Vilafranca, amb la presència de diferents integrants de la llista per les pròximes eleccions municipals.

També, han volgut apel·lar directament a les altres forces d’esquerres: “Volem saber si ERC i VeC tenen la intenció de pactar amb Junts o el PSC i continuar així amb les mateixes velles polítiques de sempre, o si bé aposten per un projecte alternatiu netament d’esquerres”, ha expressat Soler. Des de la candidatura han afirmat que tenen l’experiència, el programa i les propostes per canviar-li la cara a Vilafranca. “Estem disposats i disposades a assumir el compromís i la responsabilitat de liderar el canvi necessari a Vilafranca”, ha assegurat Marta Soler, cap de llista de la CUP.

Des de la formació han fet balanç de la legislatura, “durant aquests quatre anys de legislatura el govern ha dut a terme les mateixes polítiques de sempre, obviant la majoria de les propostes de la CUP i de l’oposició, i sense tenir en compte els drets de la majoria de vilafranquins i vilafranquines”, ha assegurat avui el número dos de la llista de CUP Vilafranca, Txus Magallón. 

La candidatura vilafranquina ha denunciat que al llarg d’aquests quatre anys de legislatura hi ha hagut poques oportunitats d’influir democràticament a l’Ajuntament, ja que l’actual govern sociovergent compta amb una majoria absoluta molt “hermètica” que ha prioritzat l’aprovació de les seves polítiques per sobre del consens i el diàleg amb la resta de forces representades al ple de l’Ajuntament. “Les formes de treballar de l’equip de govern de Junts i el PSC no sempre garanteixen la transparència, ni cap als grups de l’oposició ni cap als veïns ni veïnes”, ha afirmat Magallón. Els cupaires han volgut reivindicar la feina feta en la seva prioritat de defensa dels drets bàsics i socials de veïnes i veïns, on han fet diverses propostes i moltes han rebut la negativa dels partits del govern. “No han volgut ni sentir a parlar de crear una empresa pública de serveis municipals, a implantar un protocol per a l’empadronament, a crear un protocol per a les persones afectades per desnonaments o a treballar per obrir una nova línia de P3 a l’escola pública.”, ha assegurat Magallón..”, ha expressat Magallón.

Un dels temes principals que des de la formació han volgut fer més èmfasi durant aquesta legislatura és en el dret a l’accés a l’habitatge i han destacat que s’han posat en marxa propostes que feia molts anys que reivindicaven des de la CUP com són la reobertura de l’Oficina Local d’Habitatge o l’aprovació del Pla Local d’Habitatge. En aquest sentit, també han recordat que van ser l’únic grup polític que, des d’un bon principi, es van oposar i van demanar que s’aturés el procediment de l’intent de venda dels habitatges públics de la Casa Feliu que s’havien de destinar a la gent gran. “El fracàs de la venda dels pisos de la Casa Feliu demostra que l’equip de govern de Junts i el PSC ja fa massa anys que en polítiques d’habitatge caminen sense rumb i que no tenen cap mena d’horitzó, i d’això en paguen les conseqüències la majoria de vilafranquins i vilafranquines que no poden accedir a un habitatge digne.”, ha assegurat Magallón.

Des de la CUP reivindiquen, doncs, el seu treball incansable per temes com la defensa dels drets socials, l’accés a l’habitatge, la transparència, l’ecologisme, la participació o el feminisme; àmbits que continuarà treballant aquesta pròxima legislatura i que han volgut plasmar en un programa polític dividit en quatre eixos: Democràcia, transparència i bon govern; Economia pública, sobiranies i drets; Comunitat, identitats i convivència; i Gèneres i feminisme. El programa complet, que es pot consultar a la pàgina web de la Candidatura (cupvila.cat), engloba més de 400 propostes agrupades en 32 temàtiques diferents i és una aposta clara per conformar una política d’esquerres i independentista des de l’Ajuntament de Vilafranca.

Leave a Reply

Your email address will not be published.