NOTÍCIA | Les regidores de la CUP de Vilafranca no participen en el Ple Ordinari Municipal davant l’excepcionalitat del moment

La formació no vol normalitzar una situació de violència policial i repressió política que consideren molt greu

El dilluns la regidora Maria Ramon va ser present a la Trobada de Càrrecs Electes per l’Amnistia, l’Autodeterminació i la fi de la repressió

En una roda de premsa que han realitzat les dues regidores de la CUP de Vilafranca, acompanyades d’altres membres de l’organització, han anunciat que no participaran en el Ple Municipal Ordinari d’avui dimarts davant el moment d’excepcionalitat política i la greu situació repressiva i de violència policial que s’està vivint als Països Catalans i també a altres indrets de l’Estat espanyol.
Després d’una setmana de mobilitzacions en rebuig les sentències del Tribunal Suprem contra els i les dirigents polítics i socials del nostre país, les violentes accions policials perpetrades pel Cos Nacional de Policia i pels Mossos d’Esquadra que s’han succeït durant aquests dies han provocat gairebé 600 persones ferides, 4 d’elles amb la pèrdua d’un ull, dues amb lesions testiculars i una persona en estat molt greu. Durant aquesta setmana a més, hi ha hagut 202 persones detingudes, 28 d’elles en situació de presó preventiva, per tant, expliquen que ja són 44 les preses polítiques que hi ha en aquest país. Des de la CUP de Vilafranca consideren que a dia d’avui, i després d’una setmana de mobilitzacions populars, la situació és molt greu i creuen que no es pot normalitzar així com així i per tant no poden restar passives davant això i no participaran del Ple convocat avui en símbol de protesta contra la violència policial i la repressió, i en solidaritat amb totes les persones ferides pels cossos policials, amb totes les detingudes i per la llibertat de les 44 preses polítiques i el retorn de totes les exiliades. Des de la formació també  van demanar la suspensió del ple a l’Alcalde però que aquest avui s’hi ha negat.
Per altra banda, també han volgut explicar que van ser presents a la Trobada de Càrrecs Electes per l’Amnistia, l’Autodeterminació i la fi de la repressió a la qual va assistir-hi la regidora de la CUP de Vilafranca Maria Ramon, conjuntament amb altres càrrecs electes de la mateixa formació de la comarca. En aquest sentit, des de la CUP es va presentar una primera proposta de declaració i la idea és seguir-hi treballant incloent altres propostes i consideracions que es van debatre in situ o que en els pròxims dies sorgeixin en el si de cada partit.
En tot cas, aquesta trobada sorgeix de la necessitat de donar resposta a les mobilitzacions al carrer, un espai on la institució no ha estat a l’alçada.

Leave a Reply

Your email address will not be published.