OPINIÓ | “Per carnaval NO tot s’hi val” de Laia Santís

Estimada sociovergència Vilafranquina,

NO, per carnaval NO tot s’hi val. 

El passat ple municipal de febrer vam aprovar -a proposta de la CUP- una moció en què s’acordava donar suport a la vaga feminista del 8 de març tot facilitant que les treballadores de l’Ajuntament s’hi poguessin sumar fàcilment i que a nivell comunicatiu se’n fes difusió. Fins aquí tot bé. Però dies més tard ens adonem que, el mateix Govern, convoca la rua de Carnaval el dia 8 de març. Què és el que no s’ha entès?
Fa dies que hi penso, sembla que tots els partits polítics s’han convertit -de cop- en més feministes que ningú. El pròxim mes de maig hi ha eleccions municipals, es deuen haver adonat -de cop- que el vot femení interessa, ja que les dones som la meitat -o més- de la població.
Ens trobem, doncs, que PDCAT i PSC, govern de Vilafranca, s’han tret la disfressa abans d’hora. Van aprovar al ple una moció en favor de la vaga feminista, però convoquen rua de carnaval el mateix dia en què s’hauria de paralitzar tot per tal de fer evident una jornada de lluita feminista com és el dia de la dona treballadora. 
Les màscares van caient, ja que s’evidencia que els fets no sempre van acompanyats de les paraules, de la mateixa manera que certs discursos no van acompanyats de propòsits reals. Voldria, amb tot, no pensar que fan coincidir la rua amb la vaga feminista justament per disfressar la jornada de lluita i reivindicació històrica que comporta un 8 de març radicalment feminista.
No heu entès res, estimada sociovergència Vilafranquina, podeu disfressar-vos de feministes, però el carnaval és només un cop l’any, l’endemà guardem la disfressa a l’armari i la lluita feminista continua a molts racons del nostre poble. Però vosaltres -malauradament- us heu desvestit abans d’hora. 
El feminisme no és una moda: és una pràctica política i de vida.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.