OPINIÓ | SOBRE L’ÚS PERVERS DEL LLENGUATGE, de Jose Barberà

El llenguatge, des de sempre, ha servit per la comunicació entre els éssers humans, per la seva entesa, pel diàleg tan de moda actualment. No obstant això, el llenguatge també s’ha utilitzat per tal de confondre als humans, per crear discòrdia, enfrontaments o per falsificar la realitat.
Podem entendre que la falsificació de la realitat es troba a la cúspide del que s’anomena “ús pervers del llenguatge”. I és un ús pervers perquè tot i saber que la informació donada a través d’aquest llenguatge és falsa i pot conduir a situacions de no retorn, es continua fent servir com a element intoxicador de la població amb la finalitat de canviar l’estat d’opinió d’aquesta. En poques paraules: la informació falsa o parcialment verdadera, deixada caure com a pluja fina, acaba penetrant fins al moll de l’os.
No sabem si per falta d’atenció o intencionadament, a Ràdio Vilafranca i a PTV quan es parla dels empresonats per l’Estat Espanyol arran del referèndum de l’1 d’octubre i de la repressió exercida per l’Estat abans de l’1 d’octubre, per tal d’impedir la realització del mateix, es parla de “polítics presos” i no de “presos polítics”.
Parlar de “polítics presos” és una veritat a mitges, que ignora a l’altre meitat dels presos, ja que com tots sabem, encara que sembli que alguns  no estan al cas, tant Jordi Sànchez com Jordi Cuixart eren presidents respectius de l’ANC i d’Òmnium Cultural, entitats ciutadanes totes dues.
Aquesta veritat a mitges ha estat difosa pels grans mitjans de comunicació espanyols des de la materialització de l’empresonament dels dos Jordis, de Joaquim Forn i d’Oriol Junqueres. Han passat dies des de llavors, però la mentida o mitja veritat ha calat com a pluja fina en l’inconscient dels periodistes dels nostres mitjans de comunicació públics.
Creiem que tenim una urgència. La  d’assecar aquesta pluja fina que ha penetrat dins dels cossos dels nostres periodistes públics per tal que la veritat pugui aflorar davant de la ciutadania i que així aquesta ciutadania pugui tenir elements de judici objectius que els permeti, ens permeti a tots,  prendre decisions reflexives i amb prou coneixement de causa.
Creiem així mateix que la informació objectiva és imprescindible per tal d’alliberar aquest País d’un Estat que s’ha conformat al llarg dels segles, com una presó de pobles.
Llibertat Presos Polítics!
Jose Antonio Barberà – Militant de la CUP de Vilafranca
Abril 2018

Leave a Reply

Your email address will not be published.