SANITAT | Recollida de signatures “Fora privada de la pública”

Aquest dimecres 15 de març la CUP de Vilafranca, en el marc de la campanya nacional de la CUP “Fora privada de la pública” ha recollit signatures al voltant de l’Hospital Comarcal de Vilafranca.

Amb aquesta recollida massiva de signatures la CUP-CC busca la implicació de les treballadores i treballadors de la sanitat, de les usuàries i de les veïnes d’arreu per tal  d’organitzar-nos per aturar projectes com l’Avantprojecte de llei de fórmules de gestió de l’assistència sanitària i en definitiva per la prohibició expressa de la realització d’activitat privada en el sistema sanitari públic ja que aquesta privatització ens afecta a totes i perjudica la nostra salut.

El nou projecte del Departament de Sanitat permetrà l’activitat privada en els centres sanitaris de titularitat 100% de la Generalitat de Catalunya (ICS, GIPSS, IASS, GSS). Des de la CUP denunciem que aquesta activitat provocaria que aquests centres es convertissin -com ja passa amb els hospitals municipals o mixtos- en la peça definitiva d’un sistema sanitari classista, en el qual les usuàries són tractades en funció de la seva classe social (triple llista d’espera) i les treballadores públiques es veurien obligades a treballar al servei dels interessos sanitaris privats tot provocant que aquests continuïn creixent un any rere l’altre, com s’ha vist en els diferents informes del propi departament. A més considerem que mitjançant aquesta llei es vol legalitzar la prestació de serveis sanitaris i formes de gestió privades, cessions i autoritzacions per a la provisió de serveis sanitaris públics a altres proveïdors o “operadors” privats, alhora que es vol permetre la cessió dels propis centres sanitaris i espais públics per dur a terme activitat privada.

 

PER LA DEFENSA DE LA SANITAT PÚBLICA, PROU PRIVATITZACIONS!

 

Es pot seguir dumant amb la reivindicació a través de la pàgina web: https://lanostrasalut.wordpress.com/2016/05/03/fora-privada-de-la-publica/

Leave a Reply

Your email address will not be published.