VeC, ERC i CUP reclamen al govern de Vilafranca informació sobre el Centre Cívic de l’Espirall

Aquest dimarts dia 4 d’aril a la tarda, VeC, ERC i CUP de l’Ajuntament de Vilafranca, han iniciat el procés formal de sol·licitud d’accés a la informació pública a través del registre d’unes preguntes relatives al barri de l’Espirall. En elles demanen poder disposar de la informació relativa al projecte social de Centre Cívic del barri de l’Espirall (emmarcat en la Llei de barris) així com del projecte socioeducatiu relatiu a l’equipament juvenil que s’ubicarà al mercat de la Pelegrina.

Aquesta petició d’informació neix arran de la modificació de la proposta per al Centre Cívic de l’Espirall, en què el govern proposa substituir la construcció del centre cívic, per uns arranjaments a les sales existents a la plaça del Doctor Bonet, i per dedicar certs usos de l’espai juvenil de l’antic mercat de la Pelegrina, a usos com a centre cívic. Aquest darrer canvi en la proposta inicial, pot transformar substancialment el projecte que es va realitzar amb la participació dels joves de la vila (com a espai exclusiu per a ells) i per això és important per als tres grups municipals, conèixer el projecte final i valorar els nous usos d’aquest equipament.

Cal recordar que el centre cívic era un compromís inclòs en la Llei de barris amb la finalitat de fomentar la cohesió social i la interacció entre el veïnat en el present i el futur. Davant la nova proposta feta per l’equip de govern, VEC, CUP i ERC, demanen poder consultar els projectes d’ambdues propostes, centre cívic i Equipament juvenil, per tal d’analitzar-ne els usos i comprovar que aquests donen resposta a les necessitats dels col·lectius a qui van dirigits els equipaments.

Vilafranca del Penedès, 4 d’abril de 2017.

Leave a Reply

Your email address will not be published.