COMUNICAT | Penjar la bandera espanyola a l’ajuntament és un error: obeir l’Estat Espanyol ens allunya de la República

Davant del nou requeriment que ha rebut l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès per part del Govern espanyol perquè es col·loqui la bandera espanyola al consistori vilafranquí, a petició del Partit Popular de Vilafranca, des de la CUP volem fer un seguit de reflexions:

1. Entenem el requeriment realitzat per part de la Delegació del Govern espanyol a l’Ajuntament com un atac a la sobirania local i a l’Ajuntament de Vilafranca.

2. Aquest requeriment demostra i és un nou exemple de l’ofensiva nacionalista espanyola del govern del PP de Madrid sobre el poble català i en aquest cas, vilafranquí, i que demostra quines són les seves prioritats davant la situació política en què ens trobem, la no resolució política del conflicte. En aquest sentit denunciem, clarament, el regidor del PP, Josep Ramon Sogas, com a principal responsable de dit requeriment.

3. Instem a l’actual alcalde de Vilafranca, el senyor Pere Regull, a mantenir un posicionament ferm respecte el procés sobiranista i a desobeir el requeriment del govern espanyol. Davant d’aquesta opció trobarà el suport de la CUP.

4. Des de la CUP entenem que s’han de centrar els esforços en el camí, sense dilacions, cap a la materialització de la República i que cada pas que es faci des dels nostres ajuntaments en aquest sentit, ens aproxima a la nostra llibertat, per això instem a desobeir les ordres de l’Estat Espanyol, perquè entenem que el procés d’alliberament nacional del nostre país no serà sense desobediència.

5. Finalment, des de la CUP defensem, com s’ha demostrat els darrers mesos, que la força de la gent, la mobilització i l’organització popular pot també despenjar la bandera de la casa de la vila com a gest de desobediència popular.

Vilafranca del Penedès, 14 de març de 2018

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.