NOTÍCIA | La CUP reclama la reobertura de l’Oficina Local d’Habitatge per donar resposta al problema d’accés a l’habitatge

La candidatura considera imprescindible recuperar l’Oficina Local d’Habitatge com a equipament únic amb ubicació clara per a la ciutadania

La CUP demana al govern que Vilafranca torni a comptar amb una Oficina Local d’Habitatge, per tal de garantir els drets d’accés i manteniment de l’habitatge per a tota la població, ja que ens trobem en un escenari socioeconòmic que condiciona el sector de l’habitatge, i en què gran part de la població està immersa en una crisi d’accessibilitat a aquest dret bàsic.
Actualment, l’Oficina Local d’Habitatge de Vilafranca no existeix com a tal, sinó que oficialment està ubicada entre Serveis Urbanístics, Serveis Socials i l’Oficina d’Atenció Ciutadana. És per això que la CUP demana recuperar l’OLH com a equipament únic i amb ubicació clara i de referència per a la ciutadania que necessita gestionar qualsevol aspecte relacionat amb habitatge, que compti amb els recursos materials i humans suficients i amb una àmplia carta de serveis, per tal de  garantir un servei especialitzat que millori l’accés a l’habitatge de totes les persones.
Al llarg d’aquesta legislatura, i des que la CUP és a l’ajuntament, han desplegat diverses mocions i propostes relatives a l’habitatge com a dret bàsic a garantir per a la ciutadania. En el ple municipal de gener, per exemple, 2018 van demanar la revisió del Pla Local d’Habitatge, proposta que va ser aprovada per unanimitat.
Entre moltes d’altres mesures a desenvolupar, consideren que els preus dels lloguers a la vila són desorbitats, i que cal posar en circulació la borsa municipal d’habitatge, amb l’objectiu d’incorporar habitatges al mercat de lloguer a preus justos i assequibles per tal de fer front a la gran demanda ciutadana, i que desplegar transversalment mesures en favor al dret a l’habitatge implica comptar amb una Oficina Local amb funcions i ubicació clara.
Vilafranca del Penedès, 13 de març de 2018

Leave a Reply

Your email address will not be published.