NOTÍCIA | La CUP dóna suport a la concentració en defensa de les pensions públiques

La formació independentista convida els seus militants i simpatitzants a participar a la mobilització i demana que sigui un clam contra les polítiques de retallades i austeritat.

Diferents partits i sindicats han convocat per aquest divendres dia 16 de març a les 18h, una concentració a la Plaça Penedès de Vilafranca en defensa del sistema públic de pensions. La CUP demana participar-hi i encoratja tothom a dur-hi pancartes i banderoles pròpies.

La formació anticapitalista denuncia les retallades en el sistema de pensions públiques que han aplicat sengles governs espanyols del PP i el PSOE. Al Pla Pressupostari que Rajoy a enviat a Europa amb la intenció de “frenar el dèficit” es pot observar quin impacte tindran les retallades. Segons l’informe, les reformes del 2011 i el 2013 en les pensions faran possible un estalvi de 1.200 milions d’euros de la “despesa” pública. Això significa una mitjana de 200 euros menys per a beneficiari.

La primera reducció va ser aplicada per la Llei 27/2011, acordada pel Govern Zapatero i els sindicats CCOO i UGT, que actualitzava, adequava i modernitzava els sistemes de Seguretat Social. Després, el Govern del PP ha aprovat el Reial Decret 5/2013, que limita l’accés a la jubilació anticipada, i la Llei 23/2013, encarregada de regular el factor de sostenibilitat i l’índex de revaloració. Totes dues mesures són reductives: una dóna llibertat al Govern espanyol per establir l’increment de les pensions independentment del creixement de l’IPC, i l’altra, amplia els anys obligatoris de cotització i penalitza l’esperança de vida: més anys de vida equivalen a una reducció de la jubilació.

La CUP confia que la mobilització serà un clam contra els governs que han aprovat aquestes mesures i servirà per donar visibilitat als col·lectius que més pateixen aquestes mesures. També creuen que hauria de servir per denunciar que l’objectiu d’aquests governs i dels partits de dretes és promocionar els plans de pensions privats per tal d’afavorir la banca, en lloc d’apostar per uns drets laborals que garanteixin feines dignes i pensions dignes.

CONCENTRACIÓ: Defensem unes pensions dignes!

Divendres 16 de març

18 h a la plaça Penedès de Vilafranca

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.