La CUP de Vilafranca, Arran i La Gueralda- Casal Popular de Vilafranca organitzen la presentació del llibre “Sortim de l’UCI. Proposta per una sanitat pública”.

Arran, CUP Vilafranca i la Gueralda organitzen pel proper dijous 8 d’octubre a les set de la tarda al Casal Popular La Gueralda de Vilafranca del Penedès, la presentació del llibre Sortim de l’UCI. Proposta per una sanitat pública escrit a quatre mans per la Laia Estrada i Xavier Milian i editat per Tigre de Paper Edicions.
Amb pròleg de Marta Sibina i epíleg de Carles Muntaner, Sortim de l’UCI vol explicar el col·lapse sanitari durant la pandèmia i donar fórmules per evitar que es torni a repetir.
La pandèmia de la Covid-19 ens ha abocat a una vivència distòpica sense precedents. Amb milions d’infectats i centenars de milers de morts arreu del món, la majoria de sistemes sanitaris s’han vist col·lapsats. A casa nostra, enmig dels multitudinaris aplaudiments diaris, veus crítiques han alertat que no volien ser heroïnes sinó treballar amb condicions laborals dignes, amb més recursos i en un model sanitari totalment públic.
Aquest llibre vol ser una eina que ens ajudi a entendre com hem arribat fins aquí, mostrant quin és el veritable rostre d’un sistema sanitari que ja havia sigut retallat i privatitzat. A més, Laia Estrada i Xavier Milian, hi despleguen una proposta de treball per caminar cap a un nou model realment públic i al servei de la gent.
Laia Estrada és llicenciada en Ciències Ambientals i màster en Estudis Territorials i de la Població. Col·laboradora en diferents llibres col·lectius, ha participat en el moviment feminista i pel dret a l’habitatge. També és membre del Grup de Treball en Defensa de la Sanitat Pública de Tarragona i del Grup de Treball Nacional sobre Sanitat de la CUP, formació de la qual és regidora a l’Ajuntament de Tarragona des del 2015.
Xavier Milian, Doctor en Dret, és llicenciat en Història i Periodisme, màster en Ciències Polítiques i Dret Públic i postgrau en Models de Participació i Gestió Democràtica. És autor del llibre El poder del poble (Sembra Llibres, 2019) i coordinador de la publicació L’incendi perdurable d’Andreu Nin (Lo Diable Gros, 2017). Ha estat assessor del grup municipal de la CUP a Reus, que va denunciar el Cas Innova, i membre del Grup de Treball Nacional sobre Sanitat de la formació.

Leave a Reply

Your email address will not be published.