NOTÍCIA | La Cup de Vilafranca, Esquerra Republicana i Vilafranca en Comú demanen tornar a la normalitat institucional amb la realització dels plens presencials.

Els grups municipals d’ERC, CUP i VeC consideren que és possible retornar a la presencialitat amb totes les mesures sanitàries establertes.

Després de més de set mesos de plens telemàtics i demandes reiterades per part de cadascun dels grups polítics, les tres formacions del consistori han demanat en roda de premsa el retorn a la normalitat institucional pel que fa a la realització dels plens de manera presencial.

Els tres grups municipals entenen que durant l’estat d’alarma aquests plens telemàtics eren justificats, en tant que única via de treball possible, no obstant això, creuen que a dia d’avui, si es segueixen totes les mesures sanitàries establertes per la Generalitat de Catalunya, és possible la presencialitat al Ple. En aquest sentit, consideren que hi ha poca voluntat per part del govern de Vilafranca ja que en altres ocasions ja ha celebrat actes institucionals amb un major nombre de persones.

ERC, CUP i VeC creuen que amb els plens telemàtics s’està retallant un dret fonamental de la ciutadania com és el de participació i assistència als plens, alhora que s’està donant poca visibilitat i transparència institucional. És per això que lamenten que durant aquest temps els plens només s’hagin emès en streaming i no hagin estat retransmesos per Penedès Televisió ni tampoc per Ràdio Vilafranca. A més a més, consideren que amb la presencialitat al Ple, el debat polític és més participatiu i per tant, més enriquidor per Vilafranca.

Els plens municipals son l’àgora dels debats entre els regidors i els grups municipals i on es prenen les decisions més importants per al present i el futur de la vila. I, per tant, s’ha de facilitar a la ciutadania que hi puguin assistir o seguir. I la millor manera de facilitar el debat i el seguiment ciutadà son els plens presencials.

D’altra banda, les tres formacions han explicat que el Síndic de Greuges també s’ha expressat en la mateixa direcció pel que fa a la presencialitat als plens i ha proposat realitzar-los a una sala amb més capacitat com pot ser l’auditori del Vinseum. ERC, CUP i VeC, per la seva banda, proposen espais municipals alternatius com poden ser l’auditori municipal de l’escola de música, l’edifici de l’Estació Enològica, o d’altres.

Leave a Reply

Your email address will not be published.