La CUP de Vilafranca demana la retirada del Pla del carrer Comerç i obrir un debat ciutadà després de les eleccions municipals del maig del 2019

La CUP de Vilafranca ha manifestat les seves discrepàncies amb el projecte «malanomenat» del carrer Comerç, però que en realitat «amaga» una reforma de gran part del barri del Molí d’en Rovira.

Davant de les presses del govern pel calendari electoral i la manca de canals de participació i transparència del procés, la CUP demana, per responsabilitat política, que s’aturi el pla. Un pla que més enllà de respondre a la immediatesa electoralista, respon també a interessos de grans propietaris de la zona.

La CUP de Vilafranca exigeix al govern de Pdcat i PSC de l’Ajuntament de Vilafranca que aturi immediatament el Pla del carrer Comerç, que afecta una bona part del barri del Molí d’en Rovira, ja que representa una falta de responsabilitat política sotmetre l’interès general a finalitats electoralistes. És per aquest motiu que des de la Candidatura es presentaran al·legacions demanant la retirada del projecte.
Des de la formació de l’Esquerra Independentista es creu que en aquest Pla hi ha interessos privats de grans propietaris de la zona del Molí d’en Rovira, als quals se’ls hi ha augmentat fins a un 20% el límit de sostre edificable (respecte de la proposta anterior) i a la vegada se’ls hi han reduït les càrregues que haurien d’assumir per la millora de l’espai públic. Per altra banda, la formació política també denuncia que en cap cas, el govern de Vilafranca es planteja un projecte que fomenti i faciliti l’accés a l’habitatge al conjunt de la població i s’aproxima de nou a un procés d’especulació immobiliària, més que de millora integral del barri.
Els cupaires critiquen també, que la participació ciutadana per debatre el projecte ha estat gairebé nul·la, i que s’ha fet a través d’unes enquestes on no s’explicava realment la dimensió d’aquest pla. Unes minses xifres de participació que denoten una vegada més, que les coses no s’han fet com tocaven, ni en els temps, ni en les formes. És per aquest motiu també, que des de la CUP demanen la retirada del projecte «cal construir-lo des de zero i comptant des d’un inici amb els veïns i veïnes del barri». Segons la CUP de Vilafranca és una vergonya que el govern de Pdcat i PSC intenti vendre l’escassa participació ciutadana com un fet d’èxit.
La formació també denuncia que és d’una greu irresponsabilitat i d’una habitual mala gestió del govern sociovergent la descompensació a la qual s’exposa el barri (amb un alt creixement demogràfic del barri), ja que a Vilafranca no existeix ni un Pla de Mobilitat, ni un Pla d’Habitatge (malgrat que està aprovat pel Ple municipal, a proposta de la CUP, des de fa un any), eines que haurien de servir per planificar a mitjà termini el desenvolupament de zones similars i per a una millor previsió de projectes d’aquesta envergadura.
Per totes aquestes qüestions des de la CUP de Vilafranca exigeix a l’equip de govern del Pdcat i PSC que aturin el Pla del carrer comerç i s’obri un verdader procés de debat i participació amb tota la ciutadania i totes les forces polítiques, després de les eleccions municipals del maig del 2019.
Així mateix, des de la Candidatura volen expressar el seu ple suport a les reivindicacions veïnals que en els darrers dies s’han pronunciat en contra del pla urbanístic d’aquest govern i que ha iniciat una recollida de signatures per donar suport a les al·legacions que han formulat, les quals són també compartides per la candidatura.

Leave a Reply

Your email address will not be published.