NOTÍCIA | La CUP força la construcció de 37 pisos de protecció oficial en un terreny de la Sareb

La formació està treballant per dur a terme polítiques públiques d’accés a l’habitatge a través d’un grup de treball  amb l’equip de govern

Vilafranca del Penedès, 17 de juny de 2024.- “L’habitatge és un dret per a tothom i farem tot el que estigui a les nostres mans per garantir-lo a Vilafranca”, ha assegurat avui el portaveu de la CUP Vilafranca, Txus Magallón, durant la roda de premsa on han fet pública la tasca que estan desenvolupant en matèria d’habitatge. 

La candidatura vilafranquina ha anunciat que fa mesos va impulsar un grup de treball d’habitatge amb l’equip de govern per tal de generar polítiques per garantir l’accés a l’habitatge públic i assequible. 

Un dels primers resultats d’aquest treballés el projecte de construcció d’habitatge de protecció oficial a l’anomenat PAU 4 del POUM, un terreny que és propietat majoritàriament de la Sareb, ubicat al carrer Doctor Fleming del barri del Molí d’en Rovira. La finca es troba afectada per la construcció d’un nou carrer, el qual obliga la Sareb a urbanitzar-lo per posteriorment construir-hi habitatges. “La CUP defensa que les institucions han de prendre l’iniciativa per forçar oportunitats com la què es presenta, i dotar la vila d’habitatge públic de protecció oficial de lloguer a un preu accessible”, ha explicat Magallón.

Aquest projecte comptarà amb 37 habitatges de protecció oficial en règim de lloguer que entraran dins del grup d’habitatge assequible que proposava la CUP al seu programa electoral. Dels 126 projectats més, el 15% seran sota aquesta mateixa categoria, ja que “és una prioritat augmentar el parc públic d’habitatges de lloguer assequible, perquè a la vila hi ha una manca molt gran des de fa temps d’aquest tipus de règim”, ha explicat el portaveu.

Han remarcat el fet que bona part d’aquests nous habitatges seran de propietat municipal, incrementant el parc públic de l’ajuntament, i que a més siguin de lloguer, de forma que el parc d’habitatges de protecció oficial no es vegi reduït amb el temps.

La CUP destaca a més a més, que aquest és també un missatge al sector immobiliari i molt en especial als grans tenidors d’habitatge: “Farem servir totes les eines al nostre abast per garantir el dret a l’habitatge a les classes populars, que estan patint la mercantilització i l’especulació amb una necessitat bàsica. Aquest projecte començarà per un canvi de model que permet a l’Ajuntament prendre la iniciativa i pressionar el posicionament de la Sareb en aquest solar”. 

Tal com han explicat els cupaires, “en les modificacions de crèdit previstes per aquest ple de juny, ja hi ha la primera partida per engegar aquest projecte, pressupostada en 300.000€”, ha argumentat Magallon. Es aquest sentit, els cupaires anuncien que el grup de treball d’habitatge està treballant en altres línies orientades a donar resposta a l’emergència habitacional que es viu al conjunt dels Països Catalans.

“Les polítiques per garantir el dret a l’habitatge són urgents i necessàries en el context d’emergència habitacional que ens trobem, i en el desplegament i implementació d’aquestes la CUP hi serà sempre”. 

Per últim la CUP segueix treballant per desplegar polítiques públiques municipals encarades a millorar les condicions de vida dels vilafranquins i vilafranquines, entre altres la tarificació social a l’Escola Municipal de Música o la creació d’una empresa pública de serveis municipals.

Leave a Reply

Your email address will not be published.