NOTÍCIA | La CUP acusa el govern de Vilafranca de deixadesa en les festes d’hivern

La formació demana una revisió del protocol per adaptar-lo i ressituar la cogestió de les festes en mans de les entitats de la vila

La CUP de Vilafranca presentarà una moció en el ple de febrer per a demanar una revisió del protocol de les festes d’hivern que en recuperi l’esperit participatiu i de gestió de les festes en mans de les entitats de la vila, com havia estat fins fa pocs anys.
També critiquen la manca de compromís del govern sociovergent amb el compliment del protocol, que es va elaborar de forma participativa el 2005 i que havia de revisar-se cada dos anys, i mai s’ha fet. Així com, també, acusen el govern de deixadesa, ja que no han fomentat la participació o augmentar del pressupost de les Festes d’Hivern.
Segons afirmen els cupaires, l’equip de govern mai s’ha posat en contacte amb els partits de l’oposició per a valorar la situació o buscar solucions.
Tot i això valoren que les festes d’enguany han estat molt bones des del punt de vista d’assistència de públic i a nivell organitzatiu, per  la qual cosa volen felicitar a l’entitat “Els Raimons”.
“Convé revisar el protocol i adaptar-lo al context actual” afirma el regidor Marcel Martínez, que també apunta la predisposició  dels diferents col·lectius de l’Esquerra Independentista per participar i dialogar per a aconseguir unes festes d’hivern més actives, vives i participatives.
És per tot això que la CUP presentarà una moció al ple de febrer en què demana que el govern de Vilafranca vetlli per l’excel·lència de les Festes d’hivern, implicant-se en la difusió d’aquestes, comprometen una major dotació pressupostaria i assegurant suport reiterat i continuat a les festes.
Finalment apunten que la cultura és la base d’una societat viva i activa i per això consideren que la gestió de les Festes de Sant Raimon, de manera participativa i en mans de les entitats com s’ha fet històricament, és un fet que cal cuidar i fomentar, apostant per un model d’autogestió de la cultura vers un model de consum d’actes, que han d’omplir un calendari perquè toca, i sense sentit lúdic, festiu i amb contingut.
Vilafranca del Penedès, 13 de febrer de 2018

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.