Ple municipal 20 de febrer de 2018

ORDRE DEL DIA:
ADJUDICACIÓ DE LES OBRES D’AMPLIACIÓ I REFORMA DEL VINSEUM. Adjudicació del contracte administratiu de les obres d’ampliació i reforma del Vinseum, Centre Nacional de cultura del Vi, fase 1B, de Vilafranca
Ens abstenim perquè és una aprovació tècnica i ens genera dubtes un projecte amb fort impacte econòmic en els pressupostos municipals de futures legislatures.
MOCIÓ PER RECUPERAR EL PODER ADQUISITIU DEL SISTEMA PÚBLIC DE PENSIONS. Moció presentada pel grup municipal d’ERC per recuperar el poder adquisitiu de pensions.
Per nosaltres aquesta proposta és de mínims. Per millorar el sistema de pensions calen canvis estructurals, ja que són un bé universal, com l’educació o la sanitat. Tot i així, hi votem a favor.
MOCIÓ PER UNES FESTES DE SANT RAIMON VIVES I ACTIVES. Moció que presenta el grup municipal de la CUP per unes festes de Sant Raimon vives i actives.
Volem ressituar la gestió de les Festes de Sant Raimon en mans de les entitats de la Vila, per una clara autogestió de la cultura popular. Per això creiem necessari revisar el protocol de 2005 i que mai s’ha revisat.
MOCIÓ PER FER FRONT A LA SITUACIÓ D’EMERGÈNCIA SOCIAL. Moció que presenta el grup municipal de la CUP per instar a la Generalitat de Catalunya a fer front a la situació d’emergència social.
L’Estat Espanyol és el 3r país de la Unió Europea amb més desigualtats socials. 7 de cada 10 persones amb salaris més baixos són dones. La darrera  legislatura al Parlament es van aprovar unes lleis per fer front a la situació d’emergència social. Cal que les recuperem.
MOCIÓ PER LA MILLORA DE L’ENTORN URBÀ. Moció presentada pel grup municipal d’ERC per la millora de l’entorn urbà i la potenCiació de les arts visuals.
Trobem a faltar treball col·lectiu amb les entitats, centres formatius artístics i diferents col·lectius d’artistes i il·lustradores del Penedès per validar aquesta proposta. Tot i així, hi votem a favor.
MOCIÓ DE SUPORT A LA VAGA FEMINISTA. Moció presentada pels grups municipals de VeC, ERC i CUP de suport i adhesió a la vaga feminista convocada pel 8 de març de 2018.
Aquest 8 de març sortim al carrer per exigir allò que, com a dones treballadores, ens pertoca: unes condicions de vida que ens permetin cobrir les necessitats col·lectives dignament. Parem el món: ens hi va la vida.
MOCIÓ PER LA INCORPORACIÓ AL PROJECTE EDUCACIÓ 360. Moció presentada pels grups municipals de VeC per la incorporació de Vilafranca del Penedès al projecte Educació 360
Els Ajuntaments han de definir estratègies que permetin un context clarament educador sobre el conjunt de la població. Cal acabar amb les desigualtats d’accés al lleure i garantir que tothom tingui accés a extraescolars de qualitat.
Demanem al govern que, ja que prohibeixen jugar a pilota a les places públiques per ordenança de civisme, almenys desenvolupi la moció aprovada de patis oberts, i donem suport a aquesta moció.
MOCIÓ FRONT COMÚ DEL MÓN LOCAL PER DEFENSAR LA LLEI 24/2015 EN MATÈRIA DE POBRESA ENERGÈTICA Moció presentada pel grup municipal de VeC per sumar-se al front comú del món local per defensar la Llei 24/2015, en matèria de pobresa energètica
Des de l’ajuntament cal desenvolupar propostes per fer front a l’emergència social, perquè cal seguir posant benes a la ferida i impedir que creixin les desigualtats, les injustícies socials, i millorar immediatament les condicions de vida de les persones. Per això proposem un seguit de mesures per fer front a la pobresa energètica en el marc de la llei suspesa 24/2015 i votem a favor d’aquesta proposta.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.