La formació ha demanat informació al govern de Junts i PSC sobre la instal·lació de 33 càmeres de seguretat al carrer i denuncia l’opacitat de l’Ajuntament
“La seguretat ciutadana només s’aconsegueix amb comunitats fortes i cohesionades i impulsant polítiques valentes que vagin a l’arrel del problema i posin fi a la desigualtat crònica i l’exclusió social”, ha assegurat avui la portaveu de CUP Vilafranca, Vanessa Rafecas. Ho ha fet durant una xerrada col·loqui sobre seguretat, celebrada al casal popular La Gueralda, amb la presència del diputat al Parlament i membre d’Alerta Solidària, Xavier Pellicer.
La candidatura vilafranquina també ha denunciat la instal·lació de 33 noves càmeres de seguretat als carrers. “Manifestem el nostre rebuig a aquesta mesura populista que no proporciona més seguretat, ja que els conflictes socials no se solucionen ni amb més policia ni amb més vigilància”, ha afirmat Rafecas. A més, els cupaires denuncien “l’opacitat” del Govern de Junts i el PSC amb tota la maniobra, ja que no ha informat a la ciutadania ni a l’oposició. En aquest sentit, han anunciat que han demanat informació a l’Ajuntament per aclarir qüestions imprescindibles per la prevenció dels drets fonamentals de la ciutadania, com el de la privacitat i el de la pròpia imatge. Quines empreses en gestionaran l’ús, qui tindrà accés a les imatges, amb quina finalitat o quin cost tindran, són alguns dels principals aspectes que preocupen a la candidatura anticapitalista.
Per la seva banda, el diputat de la CUP-NCG, Xavier Pellicer, ha explicat que “la percepció dels problemes de seguretat poden ser molt diferents, però no hem de renunciar als nostres drets per tenir seguretat.” Pellicer també ha afegit “evitar l’incivisme amb les càmeres no és la solució. No s’evita, ja que les dades on s’ha posat càmeres ho corroboren. Es trasllada al carrer del costat.” Al mateix temps ha exposat que el que cal no son accions de racció, amb un augment de policies, o més càmeres de vigilància, que tenen un impacte molt a curt termini, sinó anar als motius de fons per tal de solventar el problema, ja sigui amb més polítiques d’habitatge, d’educació o teixint xarxa comunitària amb les veïnes i veïns.
“Seguretat ciutadana és tenir un habitatge i un treball digne, tenir accés a la salut i a l’educació. Seguretat és posar fi a la violència masclista i combatre els discursos d’odi”, ha insistit Rafecas. La CUP creu necessari afrontar el debat sobre seguretat ciutadana des de la perspectiva de la garantia de drets i compartir amb la ciutadania nous models de seguretat que facin front a les desigualtats socials i prioritzin les comunitats fortes i cohesionades.
Leave a Reply