NOTÍCIA | La CUP fa públic les propostes que han aportat els pressupostos 2024

Des de la formació han exposat que s’ha avançat en temes d’habitatge i municipalitzacions, però encara hi ha molta feina a fer.

Vilafranca del Penedès, 15 de gener de 2024.- “Hem destinat molts esforços per tal de treballar per la introducció de les nostres propostes polítiques als pressupostos del 2024”, ha assegurat avui la portaveu de CUP Vilafranca, Marta Soler. Ho ha fet durant la roda de premsa per explicar les negociacions que han tingut amb l’equip de govern pels pressupostos del 2024. 

La candidatura vilafranquina ha manifestat que han estat uns mesos de reunions de treball contínues amb l’equip de govern, per tal d’introduir propostes del nostre programa polític perquè Vilafranca tingui unes polítiques públiques que millorin la vida dels ciutadans i ciutadanes. “Teníem clar que habitatge, equipaments públics, participació ciutadana i municipalitzacions havien de ser el nostre pal de paller a l’hora de negociar partides pressupostàries”, ha afirmat Soler. En aquest sentit, els cupaires han arribat a un consens en l’augment de la partida d’inversió del Pla d’Habitatge per l’augment de 100.000€, on ja hi havia un augment notable respecte a l’any anterior. “Per habitatge, mai es té prou pressupost. A causa de la manca d’habitatge a la Vila, s’ha de fer una inversió significativa al llarg dels pròxims anys, on l’Ajuntament pugui comprar pisos per destinar-los a lloguer social, assequible i d’emergència, tal com marca el Pla Local d’Habitatge, on s’ha d’arribar als 167 al 2027”, ha explicat Soler.

En aquest sentit, han anunciat que també han posat sobre la taula la municipalització del Complex Aquàtic, on aquest any 2024 s’acaba la concessió de l’empresa que ho gestiona, i on l’equip de govern s’ha compromès a fer un estudi de viabilitat introduint una partida específica. “Dins una Empresa Pública de Serveis que aglutini aquells serveis que han estat recuperats d’externalitzacions, com per exemple també les zones blaves, i que els beneficis que se n’extreguin, es reverteixin en el conglomerat de serveis de l’empresa. Es tracta de voluntat política, ja que podem veure exemples d’Empreses Públiques a molts pobles i ciutats”, ha etzibat Soler. 

La candidatura també ha anunciat que s’han arribat a compromisos en temes de participació ciutadana, on no es quedi la partida que hi ha com a un fet anecdòtic, i que tingui continuïtat i desenvolupament al llarg de la legislatura. I també, començar a treballar per tenir la segona biblioteca, així com altres equipaments públics, que s’haurien d’incloure dins un Pla d’Equipaments per tal que les seves ubicacions i serveis estiguin homogeneïtzats al conjunt de la Vila. 

“Tots aquests són temes que des de la CUP considerem irrenunciables i que són punts importants del  nostre programa polític per fer front als reptes actuals de la vila i que demanen un treball i un gir de les polítiques del govern cap a l’esquerra amb visió feminista, ecologista i socialista”, ha argumentat Soler.

Leave a Reply

Your email address will not be published.