NOTICIA | Nova edició de l’Arrel, publicació de la CUP de Vilafranca

La darrera edició de l’Arrel, la publicació de la CUP de Vilafranca, és un especial pel dret a l’habitatge.

La CUP assenyala les problemàtiques en matèria d’habitatge a la vila  i fa un seguit de propostes per garantir aquest dret bàsic.

 

 

Com cada any pels volts de Sant Jordi,  la CUP de Vilafranca ha iniciat el repartiment d’una revista en paper a diferents punts de la vila.
Enguany l’Arrel està dedicada al dret a l’habitatge, ja que actualment és un dret vulnerat, tractat com un bé de consum i no com una necessitat bàsica de tota persona. Per això la publicació assenyala les problemàtiques en matèria d’habitatge: contractes precaris, sous baixos, poca oferta de lloguer a la vila, préstecs abusius i nul·la política d’habitatge per part de l’Ajuntament.  D’això darrer n’és un exemple que des de fa dos anys que no hi ha Oficina Municipal d’habitatge, o que existeixen centenars de pisos buits de grans tenidors, els bancs, mentre que hi ha gent que no disposa d’habitatge.
Des de la CUP es fan un seguit de propostes sobre la  gestió de l’habitatge, partint de la idea que l’administració ha de garantir de manera activa i efectiva aquest dret bàsic. Propostes que es poden fer des de l’ajuntament i d’altres que poden desenvolupar-se gràcies a iniciatives de la pròpia ciutadania, com els contractes de masoveria urbana.
També destaquen altres apartats com les lleis actuals que emparen el dret a l’habitatge, una entrevista a un membre de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH), o un recull de totes les propostes que la CUP ha fet al ple de l’Ajuntament en aquesta matèria els darrers anys.
Un recorregut per una realitat complexa en 12 pàgines que es pot consultar online a issuu.com/cupvila. També es distribuiran exemplars a diferents punts de la vila, com les associacions de veïns, els forns de pa, l’Escorxador o al local social de la CUP. Clarificar que hi ha una errada a la revista a la pàgina 8, en què s’apunta que l’Oficina Municipal d’Habitatge va tancar el 2014, i va ser el 2015.

Leave a Reply

Your email address will not be published.