NOTÍCIA | La CUP de Vilafranca denuncia la venda dels habitatges socials de la Casa Feliu per part de l’equip de govern de l’Ajuntament

La formació es va abstenir en la votació definitiva del Pla Local d’Habitatge, entre d’altres raons, per la voluntat de l’equip de govern de vendre patrimoni destinat a habitatge social

Al Ple de l’Ajuntament de Vilafranca celebrat aquest dimarts passat es va dur a terme el debat i la votació definitiva sobre el nou Pla Local d’Habitatge. Segons els cupaires, d’aquest Pla es desprèn que Vilafranca no queda al marge d’unes problemàtiques socioeconòmiques que impliquen problemes d’accés a l’habitatge o d’emergència social, i de fet indica que, el 2017, el 30% dels ingressos dels vilafranquins i vilafranquines anaven destinats a l’habitatge. Així doncs, des de la formació sempre s’ha defensat una major implicació del consistori en aquest aspecte, introduint recursos per la millora i la garantia d’accés a aquest dret essencial com són la reobertura de l’Oficina Local d’Habitatge o la redacció del mateix Pla Local d’Habitatge, mesures àmpliament reclamades per la CUP de Vilafranca.

Des de la CUP consideren que el nou Pla Local d’Habitatge arriba tard, amb dades desfasades a causa de la demora que hi ha hagut en presentar-se,i amb una aposta general poc ambiciosa. A més a més, caldria tenir en compte que la crisi de la Covid-19 també pot haver canviat les dades, precaritzant més les persones afectades per ERTOs o amb feines submergides. Entre les propostes que presenta el Pla, la CUP expressa que la proposta principal del text és la cessió temporal d’habitatges particulars a canvi de la seva rehabilitació, acció que no els desagrada, tot i que l’ideal per la formació seria que es tendeixi a treballar en la compra i rehabilitació d’habitatges per part de l’Ajuntament, per tal d’ampliar el parc públic municipal d’habitatges, i així poder fer front a les emergències habitacionals que hi ha a la vila i que, en aquests moments, no es fan front.

Segons els cupaires, el punt que va fer canviar el seu sentit de vot és el que fa referència a la Casa Feliu, edifici cedit per la seva propietària a l’Ajuntament l’any 2011, a canvi que els habitatges es destinessin a usos socials, però tal i com es va comunicar a través de la Comissió d’Habitatge i de la regidora d’habitatge, aquests pisos rehabilitats per l’Ajuntament es volen vendre. Des de la CUP, veuen amb bons ulls que es vulgui ampliar el parc d’habitatge públic, però no en detriment de la venda d’altres habitatges del parc municipal, fet que consideren un greu error, i més quan a Vilafranca, mentre s’acaba de definir com ha de ser l’operació de venda de la Casa Feliu, hi ha persones sense casa, desnonaments i pisos de l’ajuntament buits com és el cas de vuit dels onze habitatges de la Casa Feliu. Per la formació, aquest fet els demostra que des de l’equip de govern no s’entén que hi ha un greu problema d’habitatge i que Vilafranca no en queda al marge.

Així doncs, des de la CUP de Vilafranca demanen a l’equip de govern i més concretament a la regidoria d’habitatge que retirin la seva decisió de vendre patrimoni públic destinat a habitatge social, com són els pisos de la casa Feliu, i comencin a destinar els habitatges, que ara mateix estan buits, a persones que es troben davant d’una emergència habitacional. Igualment, des de la formació també esperen que es doti el Pla Local d’Habitatge d’un pressupost realista i es duguin a terme totes les accions previstes dins d’aquest per començar a fer front al greu problema d’accés a l’habitatge que des de fa molts anys es pateix a Vilafranca.

Leave a Reply

Your email address will not be published.