Ple municipal 23 de gener de 2018

ORDRE DEL DIA:

 

 1. ACTA PLE. Aprovació, si escau, de l’acta de la sessió plenària ordinària de

 

 1. PRESA DE POSSESSIÓ DEL CÀRREC DE REGIDORA DE LA SRA. MARTA RAVENTÓS i CUSCÓ.

 

Marta “Prometo per imperatiu legal, totalment obligada i coaccionada per la junta electoral central il·legítima. Avui em toca prometre una constitució q no representa res més q el continuisme d’una dictadura franquista sota el nom de democràcia, prometo també treballar activament per uns Països Catalans lliures, igualitaris, justos i sobirans!”

 

 1. NOMENAMENT ADMINISTRADORS DE LA FESTA MAJOR.

 

Des de la CUP desitgem sort i encerts als administrados/es de la @fmvilafranca 2018 i valorem molt la disposició en assumir aquesta tasca voluntària i altruista de dinamitzar i gestionar les festes del poble.

 

 1. NOMENAMENT DE PATRONS DE LA FUNDACIÓ VINSEUM: A favor.

 

 1. MODIFICACIÓ PROVISIONAL ORDENANCES FISCALS 22, 23, 25, 34 i 40

 

Aquesta modificació és de caràcter tècnic, hi donem suport.

 

 1. AMPLIACIÓ DE CAPITAL EMAVSA.

 

Estem d’acord en ampliar capital públic per al projecte Biomassa, sempre que la gestió sigui municipal.

 

 1. ENCÀRREC DE GESTIÓ A EMAVSA DE L’ACTIVITAT DE GENERACIÓ I  COMERCIALITZACIÓ D’ENERGIA TÈRMICA.

 

Tot el nostre suport al projecte d’energia tèrmica i a un sistema municipal autogestionat que avança cap a l’autosuficiència energètica.   Votarem a favor, perquè creiem que les empreses públiques son rentables i per posar granets de sorra en la lluita per un control total dels recursos energètics. Que mai haurien d’estar en mans privades

 

 1. MODIFICACIÓ ESTATUTS CONSORCI SANITARI DE L’ALT PENEDÈS I EL GARRAF.

 

Estem a favor de fusionar els dos consorcis perquè ha de ser una oportunitat per assegurar serveis i qualitat baixar les llistes d’espera. Caldrà vetllar perquè no generi problemes de desplaçaments a les usuàries.

 

 1. MOCIÓ SUPORT AL MANIFEST SOMESCOLA.CAT

 

Reafirmem el model d’immersió lingüística després dels atacs post 1-O, però hi ha altres amenaces a l’escola pública com els 1.000 barracons a Catalunya. Hem de consolidar, protegir i millorar l’escola catalana com a eina per garantir la cohesió social.

 

 1. MOCIÓ PER RECLAMAR A LA GENERALITAT DE CATALUNYA ELS AJUTS PENDENTS DE LES LLARS D’INFANTS MUNICIPALS.

 

Cal tenir en compte que la Generalitat ha fet retallades en matèria educativa, a més de no complir les seves obligacions com és pagar els ajuts que és competència seva. Cal apostar únicament per la xarxa pública i les seves competències en educació.

 

 1. MOCIÓ PER LA CREACIÓ DE LA LÍNIA D’AUTOBÚS ENTRE VILAFRANCA I EL CAMPUS DE BELLATERRA.

 

Aquesta reivindicació és històrica. Durant 30 anys, CIU ha governat a la Generalitat i no ha fet cap pas per a implementar aquest servei de bus cap a la UAB, esperem que aquest cop les joventuts del seu partit aconsegueixin el que fa anys que la població demana.

 

 1. MOCIÓ PER L’ELABORACIÓ D’UN PLA LOCAL D’HABITATGE.

 No podem deixar que l’accés a l’habitatge estigui en mans del lliure mercat que, lluny d’arreglar problemes, els crea i agreuja. L’administració te la responsabilitat de vetllar per l’accés universal a un sostre i de no deixar-lo en mans de l’empresa privada que busca només benefici.

 

Un Pla Local d’Habitatge és el document tècnic que té per objectiu definir la política local d’habitatge.

 

La particpació ciutadana amb tècnics i agents socials i econòmics serà clau per a la elaboració del que volem que sigui el PLH 2019-2020.

 

 1. MOCIÓ PER INSTAR AL GOVERN DE L’ESTAT A ASSUMIR LA SEVA RESPONSABILITAT AMB EL TRANSPORT PÚBLIC DE PROXIMITAT A L’ÀREA DE BARCELONA

 

Una moció que demani uns transports públics dignes, també hauria de demanar connexions dignes amb Tarragona, València o el Garraf. Tot i així hi votem a favor.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.