Al ple municipal d’avui dimarts hi intervindran tres col·lectius (ACAPS Wilaya, PAH i l’AMPA del Mas i Parera).

Avui, 17 de febrer de 2015, és dimarts de ple municipal a Vilafranca i des de la CUP encapçalem quatre mocions, de les quals tres han estat elaborades per col·lectius i seran defensades per membres dels mateixos col·lectius. D’aquesta manera, ACAPS Wilaya, la PAH i l’AMPA del Mas i Parera portaran la seva tasca i reivindicacions al ple.

Abans dels punts de les mocions, però, es portaran a aprovació diverses ordenances, plans, reglaments i estatuts que tracten de temes tant diversos com: el sector dels taxis, el mercat dels dissabtes, el Consell de Serveis Social, la concessió d’ajuts per a la solidaritat i cooperació o els Consorcis Sanitari de l’Alt Penedès, el de Promoció Turística del Penedès i del Localret.

En el torn de les mocions, en primer lloc PSC i CiU presentaran una moció sobre l’impost a petites entitats sense ànim de lucre, en la que aprofitarem per reclamar que l’ajuntament posi al servei de les entitats una oficina per assessorar-les.

Al 10è punt, des d’ACAPS Wilaya exposaran el cas del jove sahrauí Hassanna Aalia, condemnat a cadena perpètua per un tribunal marroquí, i pel qual demanen que l’estat espanyol li concedeixi l’asil polític. Podeu llegir-ne els detalls, exposats des d’ACAPS, a la notícia que Xarxa Penedès en va fer aquí.

Tot seguit, presentarem la nostra moció sobre pobresa energètica, amb la qual exposem una diagnosi de la situació de moltes famílies que estan patint talls de subministrament i fem un seguit de propostes per a intervenir-hi des de Vilafranca.

Al 12è punt la PAH de l’Alt Penedès defensarà la seva moció perquè l’Ajuntament de Vilafranca doni suport a la ILP de mesures urgents per fer front a l’emergència habitacional i a la pobresa energètica.

I per acabar, a l’últim punt del ple presentarem la moció per donar suport a la ILP d’Educació, que posa sobre la taula la necessitat d’una nova llei d’educació i busca forçar un debat polític sobre quin model educatiu volem per al nostre país. La moció serà defensada per un company en nom de l’AMPA de l’escola Mas i Parera, i també hi serà present donant suport la gent del SEPC.

Per acabar, dir-vos que podeu seguir el ple en directe a RTVVilafranca, a la televisió o des de la seva web (www.rtvvilafranca.cat), i al twitter amb l’etiqueta #plevila.

Leave a Reply

Your email address will not be published.