La CUP de Vilafranca inicia el procés participatiu per a elaborar la seva llista electoral

  • El reglament d’elaboració de les llistes es va aprovar a l’assemblea oberta celebrada dissabte passat
  • A l’assemblea es van presentar els eixos del programa i de la campanya electoral

Fa vora un any, des de la CUP de Vilafranca es va començar a treballar per renovar el projecte polític i la candidatura per a les eleccions municipals d’aquest maig. La participació ciutadana és un dels principals eixos ideològics sobre el què es basa l’acció de la candidatura i està sent la base d’aquest procés.

Després de les trobades obertes «Juntem-nos i capgirem Vilafranca» de l’abril, maig i setembre i del treball de les comissions durant els últims mesos, dissabte passat a l’Escorxador es va celebrar una nova assemblea oberta a la qual van participar més de cinquanta persones i a la què les comissions de programa, campanya i llistes portaven a debat i aprovació la feina feta.

En primer lloc, es va presentar el que han anomenat «Programa Viu», el qual conté divuit àmbits repartits en cinc eixos per «capgirar Vilafranca»: Obrim l’ajuntament: participem i decidim; Una vila viva, activa i creativa; Una vila al servei de les persones; Una vila integrada a l’entorn i Compromís comarcal, nacional i internacional. La novetat d’enguany és que el programa estarà disponible permanentment a la web de la candidatura i subjecte a les actualitzacions, modificacions i propostes que facin els internautes. L’objectiu és tenir un programa obert i en construcció constant, més enllà del calendari electoral.

En segon lloc, la comissió de campanya va explicar els eixos sobre els quals girarà el contingut de la mateixa, així com l’estructura organitzativa i la imatge gràfica. Els membres de la comissió van destacar la «tasca artesanal» que s’està duent a terme en referència al fet d’haver assumit el disseny i organtizació íntegre de la campanya i a la quantitat considerable de persones que hi estan col·laborant.

Finalment, l’assemblea es va tancar amb l’aprovació del reglament d’elaboració de llistes de la candidatura, el qual proposava un procés totalment obert i participatiu en què tots els vilafranquins podran proposar persones per a la llista electoral de la candidatura.

El document aprovat estableix que primer es recolliran les propostes per trams (cap de llista, del segon al cinquè lloc i del sisè al vint-i-unè), seguidament, la comissió de llistes contactarà amb les persones proposades i elaborarà una proposta segons els criteris de paritat de gènere, proximitat al territori, experiència sectorial i diversitat d’edat. L’aprovació final de la llista es farà a la propera assemblea oberta, que es celebrarà el 21 de març.

El procés participatiu va començar el mateix dissabte i acabarà el dilluns 2 de març, data fins la que es podran fer arribar les propostes a través de bústies repartides per la vila (inicialment ubicades al Cep, a l’Àgora Cervesera, a l’Ateneu Popular X, al Cafè de Bilwi, al Casal Popular i a La Fornal) o bé a través de la pàgina web esalestevesmans.cupvila.cat.

Leave a Reply

Your email address will not be published.